Transelectrica l-a reales pe Adrian Constantin Rusu în funcţia de CEO şi prelungeşte mandatele unor membri ai Directoratului

11 iul 2018 Autor: Roxana Rosu

Transelectrica (TEL), monopol natural pe piaţa românească de energie electrică, l-a reales pe Adrian Constantin Rusu în poziţia de  Preşedinte al Directoratului, funcţie pe care o ocupă din luna mai, şi a prelungit mandatele a trei membri.

Astfel, Consiliul de Supraveghere al companiei a decis astăzi prelungirea cu o durata de 2 luni, până la data de 16 septembrie, a mandatelor deţinute de  Adrian Constantin Rusu, Andreea–Georgiana Florea şi  Constantin Saragea.

Conducerea companiei i-a desemnat de asemenea pe Adrian-Mircea Teodorescu şi pe Viorel Vasiu ca membri provizorii ai Directoratului, cu un mandat de 2 luni.

Tot astăzi, Consiliul de Supraveghere l-a ales ca Presedinte al Directoratului, (denumit alternativ Director General Executiv sau Chief Executive Officer – „CEO” – al Societatii), incepand cu data 17 iulie, pe Adrian–Constantin Rusu.

Adrian-Constantin Rusu a absolvit la Bucureşti Facultatea de electrotehnică şi energie în 1979, iar din 1998 este angajat al Transelectrica, la sediul din Capitală al societăţii.

Principalul acţionar al Transelectrica este statul român prin Ministerul Economiei, care deţine 58% din acţiuni.

Transportatorul de energie electrică, deţinut de statul român în proporţie de 58,68%, a în­re­gistrat anul trecut o pier­dere contabilă de 47,9 milioane lei, revi­zuindu-şi astfel rezultatele preliminare, prin care anunţa un profit de 26,4 mi­lioane lei.
 

 

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
mandate
, prelungire
, transelectrica
, companie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide