Companii

Transgaz a obţinut o finanţare europeană de 46 de milioane de euro

Transgaz a obţinut o finanţare europeană de 46 de...

Autor: Alina Botezatu

28.09.2018, 14:42 258

„Transgaz va semna, în zilele următoare, un contract prin care va primi un grant de 46 de milioane de euro din Programul Operaţional Infrastructura Mare pentru dezvoltarea capabilităţilor SNT în zona de Nord-Est a României”, a declarat Alexandru Macoveiciuc, purtătorul de cuvânt al Ministerului Economiei, într-o întâlnire cu presa.

Dezvoltarea capabilităţilor SNT (sistemul naţional de transport gaz) în zona de Nord-Est a României este un proiect cu o valoare totală de 175 de milioane de euro. Acest proiect include o conductă suficientă pentru a transporta între 1,5 şi 2 miliarde de metri cubi de gaz natural, anual, şi staţiile de comprimare.

„Acest proiect este util şi relevant, atât în ceea ce priveşte securitatea general energetică a României, cât şi dezvoltarea interconectării cu Republica Moldova”, a detaliat Macoveiciuc. Legătura cu Republica Moldova este făcută pe gazoductul Iaşi-Ungheni-Chişinău.

În ultimii doi ani, Transgaz a obţinut finanţări europene în valoare de 250 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO