Companii

Transilvania Investments demarează un proiect de regenerare a sitului industrial din centrul istoric al Sibiului: „Potenţialul acestui spaţiu este foarte mare”

Transilvania Investments demarează un proiect de...

Autor: Tibi Oprea

18.07.2022, 12:16 480

Prin Casa Albă – Independenţa (simbol bursier CAIN), compania ce deţine terenul de 8,75 de hectare de pe fosta platformă industrial din Sibiu, Transilvania Investments a demarat un proces de consultare publică la care a invitat autorităţi locale, oameni de cultură şi de afaceri, arhitecţi, organizaţii din zona de mediu şi patrimoniu, proprietari din imediata vecinătate, pentru regenerarea şi reintegrarea sitului industrial în viaţa comunităţii.

Transilvania Investments deţine pachetul majoritar de 53,35% al companiei care are în administrare această zonă adiacentă centrului oraşului. Scopul final al procesului este de a afla ce-şi doreşte comunitatea locală să regăsească în această zonă şi de a defini împreună identitatea unui spaţiu care, în acest moment, nu este utilizat decât într-o proporţie foarte redusă.

„Potenţialul acestui spaţiu este foarte mare, iar responsabilitatea noastră ca principal acţionar este de a ne asigura că destinaţia finală va fi în acord cu ceea ce sibienii îşi doresc. Situl Independenţa este o parte importantă din istoria Sibiului. Împreună putem să-i conferim un statut definitoriu pentru viitorul economic, cultural şi social al oraşului”, spune Radu Roşca, preşedinte al Transilvania Investments.

În 27 iulie 2022, în cadrul ansamblului industrial Independenţa, va avea loc cea de-a doua sesiune de întâlniri cu comunitatea. Consultările sunt structurate sub forma unui proces iterativ compus dintr-o serie de patru ateliere, care conduce către formularea unei soluţii optime. Toţi cei invitaţi îşi expun propriile idei asupra temelor puse în discuţie.

„Rezultatele procesului de planificare participativă se vor regăsi atât în proiectul de plan urbanistic zonal pe care îl vom înainta autorităţilor, cât şi într-un set suplimentar de recomandări pentru un masterplan al zonei. Viitorul acestui sit trebuie gândit dincolo de normele rigide ale unui PUZ, iar efortul făcut de proprietar sperăm să consolideze acest mod nou de abordare a reintegrării urbane a siturilor industriale din România şi nu numai, cu implicarea prealabilă a comunităţii”, spune Maria Gavozdea, arhitect în cadrul A. Plan, compania desemnată pentru a coordona întreg procesul.

Terenul de pe fosta platformă industrială este deţinut de Casa Alba Independenţa şi este utilizat, în prezent, doar în proporţie de sub 10%, prin spaţiile ocupate de Tribunalul Sibiu şi de centrul de afaceri dezvoltat de companie în fostul corp administrativ.

Transilvania Investments Alliance are 532 mil. lei capitalizare, în contextul în care acţiunile TRANSI înregistrează o scădere de 29% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 18,2 mil. lei, conform datelor BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO