ANALIZĂ

Transportatorii au simţit nevoia de înnoire a flotelor. Vânzările de camioane au crescut anul trecut cu 25%

Secțiune susținută de Medlife Logo

23 apr 2017 Autor: Bogdan Alecu

Vânzările de vehicule utilitare sunt un indicator fidel al stării economiei locale, iar datele de anul trecut arată că piaţa a atins cel mai ridicat nivel din 2009 încoace. Mai rămâne de spart doar recordul din 2008, cel mai bun an al pieţei auto, un reper cu care importatorii spun însă că nu ne vom mai reîntâlni curând.

Vânzările de camioane grele, de peste 16 tone, au crescut anul trecut cu 25% la aproape 8.700 de unităţi, potrivit datelor Aso­ciaţiei Produ­că­torilor şi Importa­torilor de Auto­mobile (APIA), în timp ce în primele două luni ale acestui an ritmul s-a mai temperat, iar volumele s-au aflat la un nivel similar cu cel din 2016 - de aproximativ 1.200 de unităţi.

„Începutul de an a fost unul dificil probabil şi din cauza reglementărilor referitoare la timbrul de mediu, piaţa înregistrând o scădere de 3,5%. Totuşi estimăm o creştere uşoară în com­pa­raţie cu 2016, care va fi probabil mai notabilă în a doua parte a anului 2017“, ex­­plică Milos Vuja­novic, CEO al MHS Truck & Bus Group. În opinia lui, dacă cererea de servicii de transport pe distanţe lungi va continua să fie ridi­cată pe pieţele din Europa de Vest, atunci va creşte şi cererea de auto­trac­toare.

De asemenea, dacă guvernul român va de­mara investiţiile în vederea dezvol­tării infrastructurii de drumuri, ar putea începe să crească şi piaţa de vehicule destinate con­struc­ţiilor.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.04.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
camioane
, vanzari
, necesitate
, economie
, miscare
, ridicare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide