Companii

Transportatorul Atlassib vede afaceri mai mari cu 5%. „Spania, Italia şi Germania rămân pieţele principale“

Daniel Micu, director general al Atlassib din Sibiu: Nu am modificat preţul biletelor de autocar. Scăderea preţului combustibilului a fost compensată de creşterea taxelor de autostrăzi în Ungaria, Austria.

Daniel Micu, director general al Atlassib din Sibiu: Nu am modificat preţul biletelor de autocar. Scăderea preţului combustibilului a fost compensată de creşterea taxelor de autostrăzi în Ungaria, Austria.

Autor: Mirabela Tiron

12.02.2015, 00:06 631
Daniel Micu, şeful companiei Atlassib din Sibiu, liderul pieţei de transport rutier internaţional de persoane, esti­mează o creştere cu 4-5% a cifrei de afaceri şi a numărului de pasageri pe care autocarele îi vor transporta în acest an.
 
„Piaţa s-a stabilizat, nu mai este loc de creşteri mari. Avem curse spre toate desti­naţiile în care muncesc români, acoperim toate rutele. După cum a debutat anul, nu vedem o creştere semnificativă a numărului de pasageri”, a declarat Daniel Micu.
 
Spania, Italia şi Germania rămân ţările spre care se deplasează cei mai mulţi români cu autocarul în străinătate.
 
Circa 2,2 milioane de români muncesc în străinătate, cei mai mulţi în Italia şi Spania, potrivit recensământului realizat în 2011. „Ţările în care muncesc cei mai mulţi români rămân principalele destinaţii spre care transportăm pasageri. În Anglia am transportat puţini români, nu a atras până acum forţă de muncă semnificativă din România.“
 
Anul trecut, Atlassib a transportat peste 600.000 de persoane pe curse spre destinaţii externe şi s-a apropiat de afaceri de 260 mil. lei (circa 60 de milioane de euro). În 2013, transportatorul a avut o cifră de afaceri de 253 de milioane de lei (57,5 milioane de euro) şi un profit de 14,8 milioane de lei (3,4 milioane de euro), potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO