Companii

Transportatorul Edy se aşteaptă la venituri mai mari cu 20%

Autor: Bogdan Alecu

14.09.2010, 23:10 59

Grupul Edy, controlat de omul de afaceri Alin Popa, estimează căva finaliza acest an cu un avans de 20% al cifrei de afaceri, lapeste 140 mil. euro, în condiţiile în care transportatorul şi-aextins în acest an flota de camioane cu 135 de unităţi.

"Planurile de dezvoltare ale grupului Edy pentru anul acestainclud extinderea flotei prin achiziţionarea de noi camioane şimărirea echipei. În acelaşi timp, pentru 2010 avem în vedere oserie de cursuri de pregătire pentru o mare parte din angajaţiinoştri", a spus Florin Gontariu, director operaţional al EdyGroup.

Anul trecut, grupul care include transportatorul EdyInternational Spedition, Edy Logistics, Autocamion Service şiDiesel One a raportat anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ118 mil. euro, potrivit oficialilor companiei, în scădere cuaproximativ 20% faţă de anul anterior, din care peste 55 mil. euroreprezintă aportul diviziei de tranporturi rutiere.

Edy International Spedition are în prezent peste 1.500 deangajaţi şi peste 1.000 de camioane. Flota companiei a fost extinsăîn 2010 după ce acţionarii au achiziţionat 70 de camioane detransport Iveco, 30 de camioane de transport Mercedes-Benz şi 35 decamioane de distribuţie Mercedes-Benz. Potrivit declaraţiilor luiGontariu, o nouă achiziţie de camioane este programată pentrufinele acestui an.

Decizia de achiziţie a unor noi camioane vine după ce în 2008transportatorul a returnat 200 de camioane Volvo către compania deleasing.

Piaţa camioanelor de peste 18 tone a revenit pe creştere înprimele şapte luni, cu un avans de aproape 40%, la 940 de unităţian potrivit statisticilor Asociaţiei Producătorilor şiImportatorilor de Automobile (APIA) după o prăbuşire de aproape 90%în 2009, avansul fiind susţinut de marile companii de transportcare îşi înnoiesc flotele.

Potrivit analiştilor din piaţă, creşterea se datoreazăcompaniilor mari de tranport care doresc să-şi consolideze cota depiaţă pe segmentul de distribuţie şi logistică după ce firmele micişi-au închis businessul.

Peste 4.500 de companii de transport din piaţa locală au închisactivitatea în ultimul an şi jumătate pe fondul crizei economice,iar parcul de autovehicule rutiere înscris în circulaţie s-a reduscu 40.000 de unităţi, la aproape 105.000 de unităţi în trimestruldoi al acestui an, potrivit statisticilor Autorităţii RutiereRomâne (ARR) citate de Uniunea Naţională a TransportatorilorRutieri (UNTR).

Potrivit estimărilor UNTRR, cifra de afaceri a transportatorilorrutieri de marfă va creşte anul acesta cu 6%, la aproximativ 2miliarde de euro, dar în acelaşi timp alte 4.000 de firme detransport şi-ar putea închide afacerea în 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO