Companii

Transportatorul feroviar de marfă LTE Rail România, controlat de austrieci, afaceri mai mari cu 28% în S1: „Am încheiat un nou contract de achiziţie pentru 5 locomotive electrice de la Softronic Craiova“. Anul trecut compania a avut afaceri de 33 mil. lei, în creştere cu 38%

Grupul austriac LTE este prezent în mai multe ţări europene cu activităţi în transportul feroviar de marfă.

Grupul austriac LTE este prezent în mai multe ţări europene cu activităţi în transportul feroviar de marfă.

Autor: Mirabela Tiron

03.10.2022, 18:30 146

Transportatorul feroviar de marfă LTE Rail România, parte din grupul austriac LTE Group, şi-a crescut afacerile cu 28% în prima jumătate a acestui an, iar pentru a doua parte a anului estimează un avans cu 26-27%, potrivit oficialilor companiei.

„LTE România prin LTE Austria, acţio­nar majoritar, tocmai a încheiat un nou con­tract de achiziţie pentru 5 locomotive electrice Transmontana produse în România la fabrica Softronic din Craiova. Primele două locomo­tive se vor livra în T4/2023. Totalizăm astfel o investiţie de peste 20 de milioane de euro în perioada 2014-2022“, a declarat pentru ZF George Glăvan, directorul general al LTE Rail România. Grupul austriac LTE este prezent în mai multe ţări europene cu activităţi în transportul feroviar de marfă.

El a mai spus că principalele provocări pe această piaţă sunt fluctuaţia majoră şi frec­ventă a costurior cu pondere mare în cos­tul total de transport, curentul electric (loco­mo­tive electrice), motorina (locomotive diesel), inflaţia versus salarizarea.

Datele publice arată că LTE Rail România a finalizat anul trecut cu afaceri de 33,9 de milioane de lei, faţă de 23,9 milioane de lei anul anterior. Compania a raportat un profit net de 1,7 milioane de lei, faţă de 974.000 lei anul anterior, arată mfinante.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO