Companii

Transportatorul Gefco a câştigat 24 de clienţi noi anul trecut

Autor: Neagu Lidia-Ileana

23.02.2011, 23:44 36

GEFCO România, subsidiară a grupului francez GEFCO, aînregistrat anul trecut o creştere de 44% a cifrei de afaceri faţăde anul anterior, de la 22,8 milioane euro la 32,9 milioane euro,peste estimările iniţiale, a anunţat compania de transport şilogistică. Anul trecut, spre deosebire de 2009, a existat ocreştere semnificativă şi în activităţile de transport pentru GEFCORomânia. Astfel, transportul aerian a crescut de peste 3,5 ori, la772 de transporturi aeriene, atât importuri, cât şi exporturi,principalele destinaţii find Coreea de Sud, China, Sri Lanka,Brazilia şi India.

Totodată, compania a realizat 8.600 de transporturi rutiere(camioane complete şi parţiale), cu 52% mai multe comparativ cu2009, iar numărul maşinilor transportate a crescut cu 37%, ajungândla 120.000 de unităţi. Transportul feroviar s-a majorat cu 32%,astfel că GEFCO a operat peste 250 de trenuri încărcate complet.Creşterea s-a datorat în principal cererilor mari din Europa deVest. GEFCO a câştigat anul trecut 56 de proiecte şi 24 de clienţinoi, inclusiv retailerul de textile Kiabi, pentru care asigurătransportul din Franţa către România, precum şi distribuţia lamagazinele sale din România, în Bucureşti şi Constanţa. Printreclienţii companiei se numără Carrefour, Ford, Kiabi, Arctic,Unilever, Citroen, Renault, Ikea, Electrolux şi Philips. Grupulfrancez GEFCO, filială a grupului auto PSA Peugeot Citroën, aintrat pe piaţa din România în 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO