Companii

Transportatorul privat de pasageri Regio Călători, afaceri de 255 mil. lei în 2023, plus 17%

Transportatorul privat de pasageri Regio Călători,...

Autor: Mirabela Tiron

27.05.2024, 18:30 195

Regio Călători din Braşov, cel mai mare jucător privat de pe piaţa de transport călători pe calea ferată, a ra­portat afaceri de 255 mil. lei anul trecut, faţă de 218 milioane de lei anul anterior. Compania a avut însă un profit net de 2 mil. lei, în scădere faţă de 4,6 milioane de lei anul anterior, arată datele publice de pe mfinante.ro. 

Compania are curse pe Bucureşti-Braşov dar şi Bucureşti-Con­stanţa, acestea fiind rutele pe care este cea mai mare competiţie, dat fiind că sunt şi cele mai solicitate de pasageri.

În 2021, în iulie, compania anunţa că se retrage de pe ruta Bucureşti Nord- Aeroport Henri Coandă, după ce ope­ra­se zilnic zece curse dus-întors pe această rută, motivele fiind de natură financiară, după cum declarau oficialii transportato­rului. Compania este deţinută de Tănase Georgeta, potrivit datelor publice.

Cei mai mari cinci transportatori privaţi de pasageri pe calea ferată sunt Regio Călători din Braşov, Trans­fe­roviar Călători (Călin Mitică) din Cluj-Napoca, Interregional Că­lă­tori (Iulian Gaga) din Cluj­Napoca, Softrans (compania de trans­port a Sof­tro­nic - Ionel Ghiţă) din Craio­va şi Astra Trans Carpatic (Valer Blidar).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro