Tranzacţia anului pe piaţa farma s-a parafat după luni de discuţii. Fondul de investiţii Penta Investments devine proprietarul farmaciilor Sensiblu

Secțiune susținută de Medlife Logo

22 dec 2017 Autor: Cristina Bellu

Cehii de la Penta Investments devin proprietarul farmaciilor Sensiblu şi al distribuitorului Mediplus Exim după ce s-au înţeles cu cei patru acţionari ai grupului şi au bătut palma după mai multe luni de discuţii. Tranzacţia este evaluată la 300-400 de milioane de euro, potrivit unor date anterioare citate de ZF, şi aşteaptă acum acordul Consiliului Concurenţei.

Grupul A&D Pharma - ce cuprinde distribuitorul Mediplus Exim şi farmaciile Sensiblu şi Punkt - este controlat de Walid Abboud, Roger Akoury, Ludovic Robert şi Michel Eid. Compania este liderul pieţei de distri­buţie de medicamente prin compania Mediplus Exim şi cel de-al doilea jucător din piaţa de retail de profil cu reţelele Sensiblu şi Punkt. Împreună cele două au afaceri de 5,7 mld. lei (1,3 mld. euro) şi un profit brut cumulat de 152 mil. lei.

Cehii de la Penta Investment au realizat mutarea prin intermediul lanţului de farmacii Dr.Max activ pe mai multe pieţe, respectiv Cehia, Slovacia, Polonia, Serbia şi Italia Dr.Max operează deja 31 de farmacii în România de la preluarea reţelei de farmacii Arta în luna iunie a acestui an.

„Lanţul internaţional de farmacii Dr.Max a finalizat contractul de achiziţie a grupului A&D Pharma care deţine reţelele Sensiblu şi Punkt, distribuitorul Mediplus în România şi A&D Pharma Marketing & Sales, una dintre cele mai mari platforme de marketing şi vânzări farmaceutice din Europa Centrală şi de Est“, se menţionează într-un document al companiilor.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.12.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Tranzacţia anului
, piaţa farma
, Penta Investments
, fond de investitii
, farmacii
, Sensiblu
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide