Companii

Tranzacţia Carrefour – Billa România intră în linie dreaptă

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Cristina Roşca

28.09.2015, 00:07 11159

Francezii de la Carrefour urmează a semna în următoarele zile actele necesare pentru preluarea reţelei de supermarketuri Billa din România într-o tranzacţie evaluată la aproape 100 mil. euro, potrivit datelor ZF. Billa se află acum în portofoliul nemţilor de la Rewe, care mai deţin în România şi lanţul Penny Market.

Discuţiile între cele două parţi se desfăşoară de aproape un an însă au fost reluate mai intens în ultima lună, potrivit surselor ZF din piaţă. Informaţiile privind vânzarea Billa au apărut anul trecut după ce grupul german Rewe, proprietarul lanţului de supermarketuri, a renunţat la operaţiunile din Italia, pe care le-a cumpărat tot grupul francez Carrefour. Oficialii companiei germane spuneau atunci că vor să îşi con­cen­treze atenţia pe pieţele unde au poziţii de top, ceea ce nu este cazul României, unde Billa a ajuns al doilea cel mai mic jucător după Real, care mai păstrează doar patru magazine după ce alte 20 au fost preluate de Auchan. Pentru achiziţia Billa Car­refour s-a „bătut“ cu belgienii de la Mega Image şi cu un fond de investiţii, însă aceştia din urmă au renunţat pe parcurs.

Prin preluarea Billa, Carrefour, al doilea jucător de pe piaţa locală după cifra de afaceri de peste 1 mld. euro anul trecut, îşi va completa portofoliul cu circa 85 de supermarketuri cu afaceri de peste 300 mil. euro în 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO