Companii

Tranzacţia dintre Real şi Auchan va fi finalizată în 2013. Magazinele Real vor fi rebranduite în Auchan

Tranzacţia dintre Real şi Auchan va fi finalizată în 2013. Magazinele Real vor fi rebranduite în Auchan

Autor: Cristina Roşca

30.11.2012, 18:08 2326

Tranzacţia dintre grupul german Metro AG - proprietarul lanţurilor de hipermarketuri Real - şi francezii de la Auchan urmează a fi finalizată în 2013, după ce autorităţile din domeniul concurenţei îşi vor da acordul.

"Tranzactia necesită aprobarea din partea autorităţilor competente în domeniul concurenţei şi, conform estimărilor, va fi finalizată în 2013", se arată întrâun comunicat de presă postat pe site-ul Real România.

Francezii de la Auchan au plătit 1,1 mld. euro pentru magazinele din Europa de Est - Polonia, Rusia, Ucraina si Romania - ale Real. Pe piaţa locală apare astel un gigant pe segmentul hipermarketurilor cu 34 de magazine şi afaceri de peste 1 mld. euro.

Pe piaţa locală toate cele 24 de hipermarketuri pe care le deţinea Real vor fi rebranduite în Auchan odată cu finalizarea tranzacţiei. " În viitor, magazinele Real din Europa de Est îşi vor desfăşura activitatea sub egida mărcii Auchan", se mai arată în comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO