Tranzacţie de 40-50 mil. euro pe piaţa serviciilor medicale private Affidea preia clinicile Hiperdia şi face un pas mare spre top cinci

Secțiune susținută de Medlife Logo

27 oct 2016 Autor: Mirabela Tiron

Grupul Affidea, unul din cei mai mari furnizori de servicii de imagis­ti­că medicală de înaltă performanţă şi tratament al cancerului din Europa, con­trolat de miliardarul elveţian Ernesto Bertarelli, face a treia tran­zac­ţie im­portantă din ultimul an şi jumă­tate pe piaţa locală prin prelua­rea clinicilor Hiperdia şi intră în luptă pentru un loc în topul celor mai mari jucători pe o piaţă de 1,4 mld. euro.

„Această achiziţie va sprijini stra­te­gia noastră de extindere a serviciilor medicale în regiune şi de a deservi mai bine pacienţii din România“, a spus Emir Aslan Ozler, CEE şi vice-preşedinte al Grupului Affidea. 

Valoarea tranzacţiei nu a fost fă­cută publică, dar surse din piaţă susţin că tranzacţia se ridică la 40-50 de mi­lioane de euro, fiind preluat pachetul inte­gral al Hiperdia.

Această tranzacţie pune bazele unui jucător puternic în piaţă, cu afaceri cumulate de 122 mil. lei, potri­vit calculelor ZF pe baza rezultatelor ra­portate anul trecut de Hiperdia (77 mil. lei cifră de afaceri) şi Affidea România (45 mil. lei cifră de afaceri). Cumpărătorul este pe pierdere în Ro­mânia. Datele de la Registrul Comer­ţului arată că Hiperdia era anul trecut pe locul zece în topul celor mai mari jucători din piaţă, în timp ce Affi­dea se plasa pe poziţia a şaptesprezecea.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.10.2016

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Tranzacţie de 40-50 mil. euro pe piaţa serviciilor medicale private Affidea preia clinicile Hiperdia şi face un pas mare spre top cinci
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide