Companii

Tranzacţie de peste 10 milioane de euro pe piaţa de comenzi online de mâncare: Oliviera, achiziţionată de grupul Takeaway.com din Olanda

Tranzacţie de peste 10 milioane de euro pe piaţa de...

Autor: Ioana Nita

23.02.2018, 09:05 1681

Hello Hungry, grupul bulgar  care deţine platforma BGmenu.com - cel mai mare serviciu de comenzi de mâncare online şi de catering din Bulgaria - şi platforma locală Oliviera.ro, a fost achiziţionată de Takeaway.com, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de comenzi online de mâncare din Europa.

Valoarea tranzacţiei se ridică la circa 10,5 milioane euro, aceasta bazându-se pe valoarea de piaţă a grupului Hello Hungry. Suma urmează să fie plătită în numerar.

Platforma de tip market-place Takeaway.com a fost înfiinţată în anul 2000 în Olanda, în prezent compania având în total operaţiuni în nouă pieţe din Europa. În Olanda, Germania, Austria, Belgia, Luxembourg, Polonia şi Vietnam, Takeaway.com este lider, iar în Elveţia se numără între primii trei jucători de pe piaţa locală de comenzi online de mâncare. De asemenea, compania este prezentă şi pe piaţa din Portugalia.

În majoritatea ţărilor în care este prezent acum Takeway.com, compania a intrat prin achiziţii, aceasta fiind strategia principală de extindere.

Atât în Bulgaria, cât şi în România, Takeaway.com are în plan să facă investiţii masive.

“Prin achiziţia Oliviera adăugăm în portofoliu o piaţă în creştere în ceea ce priveşte comenzile online de mâncare, cu un număr mare de potenţial clienţi datorită populaţiei crescute. Avem în plan să punem în aplicare aceeaşi strategie ca şi cea care a dus la creşterea businessului din Polonia”, a declarat Jitse Groen, CEO-ul şi fondatorul Takeway.com.

Odată cu intrarea pe pieţele din România şi Bulgaria, Takeaway.com va păstra actuala echipă de management pentru gestionarea operaţiunilor locale. Astfel, Vladimir Davchev, unul dintre fondatorii HelloHungry va rămâne CEO-ul Oliviera.

“Faptul că am devenit parte a platformei market-place pentru comenzi online de mâncare cu cea mai mare rată de creştere din Europa reprezintă o oportunitate foarte mare de dezvoltare pentru piaţa din România. Parteneriatul cu Takeaway.com ne oferă cea mai bună oportunitate pentru a creşte pe piaţa locală. Experienţa şi capitalul adiţional adus de Takeaway.com ne va ajuta să ne îmbunătăţim serviciile atât pentru clienţii finali – utilizatori, cât şi pentru restaurantele partenere”, a spus Vladimir Davchev.

Hello Hungry a intrat pe piaţa locală în urmă cu patru ani prin achiziţia platformei online Quicky, iar ulterior a cumpărat şi start-up-ului Oliviera. Ultima achiziţie făcută în România a avut loc în iunie 2016, când grupul bulgar a preluat Roomservice  din Constanţa.

Hellohungry SA, compania care administrează platforma locală de comenzi de mâncare Oliviera.ro, a înregistrat  în 2016 o cifră de afaceri netă de 1,08 milioane lei, aproape dublu faţă de 2015, conform datelor de la Ministerul de Finanţe. Compania nu a reuşit însă să treacă şi pe profit în 2016, înregistrând încă pierderi ca urmare a investiţiilor făcute pentru a se extinde şi a câştiga cotă de piaţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO