Companii

Tranzacţie. Grupul mexican Bimbo a cumpărat Vel Pitar, cel mai mare producător de pâine şi produse de panificaţie din România, de la fondul american de investiţii Broadhurst / NCH. Valoarea tranzacţiei este estimată la peste 200 milioane de euro

Tranzacţie. Grupul mexican Bimbo a cumpărat Vel Pitar,...

Autor: Cristian Hostiuc, Florentina Niţu

16.01.2023, 00:07 4884

Grupo Bimbo, o multinaţională mexicană, considerată una dintre cele mai mari afaceri din producţia de panificaţie din lume, cu o cifră de afaceri de 17 mi­liarde de dolari în 2021, a cumpărat grupul Vel Pitar, liderul pieţei de panificaţie din România, controlat de fondul de investiţii american Broadhurst, administrat la rândul său de New Century Holdings (NCH Capital).

„Confirmăm tranzacţia de vânzare a acţiunilor societăţii Vel Pitar către Grupo Bimbo. (...) Pentru echipa NCH România această tranzacţie reprezintă al 27-lea exit de mare succes din companiile deţinute, la care se adaugă 873 de tranzacţii de exit mai mici, dar de peste 50.000 de euro fiecare, situând echipa NCH România în top 1% mondial ca IRR (rata internă a rentabilităţii – n. red.) pe termen lung“, au răspuns reprezentanţii NCH Capital la solicitarea ZF.

Totodată, ZF a solicitat o poziţie şi de la grupul Bimbo, dar nu a primit un răspuns până la închiderea ediţiei. Conform estimărilor, valoarea tranzacţiei se aproprie sau depăşeşte 200 de milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO