Companii

O tranzacţie internaţională creează primul jucător de 1 mld. lei din industria dulciurilor din România: Mondelez International cumpără Chipita Global. În fabrica din România, Chipita produce în prezent croissante, miniprăjituri, bake rolls şi creme de cacao cu alune, sub brandurile 7Days, Chipicao şi Fineti

În România, Chipita a intrat în 1998, imediat după ce s-a extins din Grecia, ţara de origine, în Bulgaria şi Polonia. Unitatea de producţie este situată în Clinceni, judeţul Ilfov.

În România, Chipita a intrat în 1998, imediat după ce s-a extins din Grecia, ţara de origine, în Bulgaria şi Polonia. Unitatea de producţie este situată în Clinceni, judeţul Ilfov.

Autor: Florentina Niţu

04.01.2022, 00:07 3112

Produsele Chipita România sunt distribuite la nivel naţional şi exportate în peste 50 de ţări.

Mondelez International (simbol bursier MDLZ - Nasdaq) a finalizat achiziţia Chipita Global, unul dintre cei mai mari producători de croissante şi snackuri coapte din Europa Centrală şi de Est, potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Mondelez. Tranzacţia se ridică la 2 miliarde de dolari.

„Chipita este un business construit pe o bază solidă (...). Prezenţa Mondelez International în categoria croissante şi snackuri coapte cu Chipita Global va contribui la creşterea accelerată în toată Europa şi va sprijini extinderea prezenţei noastre pe pieţele-cheie cu creştere rapidă din zona centrală şi de est“, a spus Vince Gruber, EVP şi preşedinte al Mondelez Europa.

În contextul tranzacţiei, în România, Mondelez şi Chipita vor crea prima companie de 1 miliard de lei din industria dulciurilor de pe plan local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO