Companii

Tranzacţie internaţională, cu ecouri în România. Grupul de investiţii Groupe Bruxelles Lambert (GBL) a cumpărat operatorul medical Affidea, prezent în 15 ţări, pentru 1 miliard de euro. Affidea are 36 de centre şi în România, în care oferă servicii de imagistică medicală, medicină de laborator, consultaţii

Affidea, fondată în 1991, deţine peste 300 de centre medicale în 15 ţări, printre care şi România. Pe piaţa locală, Affidea angajează aproape 700 oameni.

Affidea, fondată în 1991, deţine peste 300 de centre medicale în 15 ţări, printre care şi România. Pe piaţa locală, Affidea angajează aproape 700 oameni.

Autor: Georgiana Mihalache

21.04.2022, 00:05 387

♦ Afacerile anuale ale Affidea România ajung la circa 150 mil. lei, din cele mai recente date.

Grupul de investiţii Groupe Bruxelles Lambert (GBL) a preluat întreg pachetul de acţiuni al Affidea, o companie cu prezenţă în 15 ţări, printre care şi România. Valoarea tranzacţiei este de 1 miliard de euro, aceasta urmând să fie încheiată în timestrul III din 2022.

Este prima investiţie în domeniul sănătăţii pentru GBL, iar planurile pentru Affidea urmăresc extinderea.

„În parteneriat cu actuala echipă managerială vom depune tot efortul pentru accelerarea creşterii organice, a politicii de achiziţii şi a programelor digitale de sănătate.“, potrivit lui Michal Chalaczkiewicz, investment partner la GBL.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO