Companii

Tranzacţie între nemţi. Lidl a dat 8 mil. euro pe două magazine cumpărate de la concurenţii direcţi Penny Market

Autor: Cristina Roşca

11.05.2017, 00:07 37519

Discounterul german Lidl a cumpărat de la concurentul său direct Penny Market două magazine XXL Mega Discount amplasate în Sibiu şi Galaţi, potrivit surselor din piaţă.

Cele două unităţu XXL Mega Discount cumpărate măsoară 2.500 mp suprafaţă de vânzare fiecare. Lidl însă preia nu doar magazinele, ci şi terenurile pe care acestea sunt construite, astfel că tranzacţia s-ar situa între 6 şi 8 mil. euro, potrivit datelor din piaţă.

Grupul german Rewe, proprietarul Penny Market, a închis la finalul anului trecut cele opt unităţi  XXL Mega Discount din România, anunţând că şase vor fi remodelate în Penny Market şi două vândute. În piaţă s-a vehiculat numele Lidl încă de la începutul lui 2017, iar acum tranzacţia s-a semnat deja. Pentru cele două magazine au fost depuse circa 20 de oferte, atât de la retaileri alimentari, cât şi de la cei de bricolaj. Mai mult, în cursă s-au înscris şi dezvoltatori imobiliari. Criteriul în procesul de vânzare este cel mai bun preţ.

În ceea ce priveşte celelalte şase unităţi ale reţelei XXL Mega Discount, una a fost deja remodelată, iar celelalte sunt în plin proces, urmând a fi redeschise până la jumătate anaului, conform datelor ZF.

Lidl şi Penny Market sunt amândoi jucători activi pe segmentul de discount şi au circa 200 de magazine fiecare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO