Tranzacţie între nemţi. Lidl a dat 8 mil. euro pe două magazine cumpărate de la concurenţii direcţi Penny Market

11 mai 2017 Autor: Cristina Rosca

Discounterul german Lidl a cumpărat de la concurentul său direct Penny Market două magazine XXL Mega Discount amplasate în Sibiu şi Galaţi, potrivit surselor din piaţă.

Cele două unităţu XXL Mega Discount cumpărate măsoară 2.500 mp suprafaţă de vânzare fiecare. Lidl însă preia nu doar magazinele, ci şi terenurile pe care acestea sunt construite, astfel că tranzacţia s-ar situa între 6 şi 8 mil. euro, potrivit datelor din piaţă.

Grupul german Rewe, proprietarul Penny Market, a închis la finalul anului trecut cele opt unităţi  XXL Mega Discount din România, anunţând că şase vor fi remodelate în Penny Market şi două vândute. În piaţă s-a vehiculat numele Lidl încă de la începutul lui 2017, iar acum tranzacţia s-a semnat deja. Pentru cele două magazine au fost depuse circa 20 de oferte, atât de la retaileri alimentari, cât şi de la cei de bricolaj. Mai mult, în cursă s-au înscris şi dezvoltatori imobiliari. Criteriul în procesul de vânzare este cel mai bun preţ.

În ceea ce priveşte celelalte şase unităţi ale reţelei XXL Mega Discount, una a fost deja remodelată, iar celelalte sunt în plin proces, urmând a fi redeschise până la jumătate anaului, conform datelor ZF.

Lidl şi Penny Market sunt amândoi jucători activi pe segmentul de discount şi au circa 200 de magazine fiecare.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.05.2017

 
Cuvinte cheie:
retail
, tranzactie
, Lidl
, magazine
, Penny Market
, discount
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide