Companii

Tranzacţie: MedLife preia Medicris Oradea, cel mai mare centru de medicina muncii şi servicii conexe din judeţul Bihor, cu afaceri de 4,6 mil. lei în 2021

Tranzacţie: MedLife preia Medicris Oradea, cel mai mare...

Autor: Cristina Bellu

24.06.2022, 12:03 212

MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, anunţă achiziţionarea pachetului integral de acţiuni al societăţilor din grupul Medicris Oradea, cel mai mare centru de medicina muncii şi servicii conexe din judeţul Bihor.

„Această nouă tranzacţie înseamnă o extindere naturală a portofoliului de servicii pentru pacienţii şi abonaţii noştri”, spune Dorin Preda, Executive Director al MedLife Group.

Medicris activează de peste 20 ani pe piaţa de servicii medicale private din Oradea şi oferă servicii medicale de ambulator, pentru un portofoliu de peste 22.000 de abonaţi, care integrează mai multe specialităţi medicale printre care medicina muncii, oftalmologie, medicină internă, ORL, psihologie şi altele.

Anul trecut, compania a raportat afaceri de 4,6 mil. lei, plus 22% faţă de anul precedent şi profit de 368.567 lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Potrivit reprezentanţilor MedLife, tranzacţia Medicris Oradea a fost derulată de către Genesys Arad, una dintre primele companii achiziţionate de grup.

Oficialii MedLife apreciază că în perioada următoare va continua să investească masiv în creşterea reţelei din România prin derularea unor noi tranzacţii de dimensiuni medii şi mari.

Operatorul privat de sănătate MedLife a raportat o cifră de afaceri pro-forma consolidateă de 332 mil. euro în 2021, în creştere cu 51% faţă de anul anterior şi anunţă că are planuri de achiziţii şi dezvoltare de 120 mil. euro, potrivit raportului companiei publicat pe site-ul bursei de la Bucureşti. Profitul net al companiei aproape s-a dublat în perioada menţionată până la 123 mil. lei, în creştere cu 93%.

În T1/2022, compania a raportat un profit net consolidat de 32 mil. lei şi afaceri de 431 mil. lei.

Medlife SA, companie listată la bursa din Bucureşti, are o capitalizare de 2,6 miliarde lei, principalii acţionari fiind Mihai Marcu, cu 15,4%, Mihaela Cristescu, cu 14%, Nicolae Marcu, 10,5%, şi Fondul de Pensii NN, 12,8%.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO