Companii

Tranzacţie pe piaţa de turism: Javier Garcia del Valle, CEO şi acţionar minoritar al Happy Tour, preia integral agenţia de turism de la fondul spaniol de investiţii GED

Tranzacţie pe piaţa de turism: Javier Garcia del Valle,...

Autor: Cristina Bellu

30.06.2021, 10:25 511

Compania Hey, Be Well! AG, al cărei unic acţionar este Javier Garcia del Valle, a preluat integral acţiunile agenţiei de turism Happy Tour, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţă, de la GED Eastern Fund II, parte din fondul spaniol de investiţii GED.

Tranzacţia a fost finalizată la sfârşitul lunii iunie, iar noul proprietar intenţionează să capitalizeze compania cu până la 2 milioane de euro în perioada următoare, potrivit datelor transmise de Happy Tour într-un comunicat.

Javier Garcia del Valle are o experienţă de peste 35 de ani în industria turismului şi locuieşte în România de mai bine de un deceniu, când a preluat conducerea agenţiei Happy Tour, devenind totodată şi acţionar minoritar în cadrul companiei.

„A fost o decizie firească după atâţia ani la conducerea companiei, chiar dacă în decursul anului 2020 turismul a fost afectat major de pandemie la nivel internaţional, nu doar local. Am crezut întotdeauna în potenţialul Happy Tour şi în modelul de business pe care l-am dezvoltat de-a lungul timpului. Happy Tour este un jucător puternic în turism, cu o echipă foarte bună de profesionişti, iar parteneriatul cu FCM, cea mai mare companie de travel management din lume, arată potenţialul de dezvoltare, atât în România, cât şi pe pieţele externe unde activăm”, spune Javier Garcia del Valle, CEO Happy Tour.

Asistenţa juridică în tranzacţie a fost acordată de firmele de avocatură Mitel & Asociaţi, respectiv bpv Grigorescu Ştefănică.

Afacerile Happy Tour din 2019 au trecut de  55 de milioane de euro, iar în 2020, în contextul pandemiei, deşi scăderea  a fost la peste 50%, agenţia a rămas unul dintre liderii de piaţă  din România. Compania a păstrat majoritatea angajaţilor şi întreg portofoliul de clienţi de business travel.

Pentru anul acesta, este estimată o recuperare a cifrei de afaceri de cel puţin 60% din nivelul anului 2019 şi revenirea pe profit.

 „Am fost parte din evoluţia Happy Tour şi am dezvoltat împreună cu echipa (mulţi dintre ei făcând parte din management şi în prezent) o companie puternică, stabilă în vremuri de criză, şi cu extindere internaţională. Happy Tour a fost întotdeauna o companie vizionară, care a îmbrătişat cele mai noi tehnologii şi  modele de travel management, iar acest lucru ne va caracteriza şi pe viitor”, spune Javier Garcia del Valle.

De-a lungul anilor, sub conducerea lui Javier Garcia del Valle, s-au dezvoltat şi serviciile din zona de leisure, Happy Tour devenind una dintre cele mai mari agenţii de turism din România, cu birouri proprii şi în Bulgaria şi Turcia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO