Constructii & Imobiliare

Tranzacţie pe piaţa de vopsele. Fondul de investiţii RC2 îşi majorează participaţia la Policolor, printr-o achiziţie de 3,3 mil. euro

Tranzacţie pe piaţa de vopsele. Fondul de investiţii...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

15.01.2018, 16:40 352

Fondul de investiţii cipriot Reconstruction Capital 2 (RC2), acţionar în producătorul de lacuri şi vopsele Policolor, îşi majorează participaţia de la 40% la 55,36%, într-o tranzacţie de 3,3 milioane de euro. Astfel, RC2 devine acţionar majoritar al Policolor, printr-o serie de achiziţii indirecte, şi anunţă că se gândeşte deja la exit.

„RC2 doreşte să îşi mărească participaţia directă sau indirectă în Policolor S.A. de la 40%, la 55,36% prin achiziţia de acţiuni în fonduri de investiţii cu activitate concentrată în România a căror principal activ este în cadrul producătorului român de lacuri şi vopsele, respectiv au împreună 60% din companie. RC2 doreşte să achiziţioneze 22% din acţiunile fondului Reconstruction Capital (RC) şi 10% din acţiunile Fondului Român de Investiţii (RIF), valoarea tranzacţiei fiind estimată la 3,3 milioane de euro”, spun reprezentanţii RC2.

Prin această cumpărare de acţiuni, RC2 doreşte să devină acţionar principal în Policolor, astfel încât să fie decident în implementarea strategiilor de dezvoltare ale companiei şi într-un eventual proces de exit, ţinând cont de investiţiile făcute de RC2 în companie de până acum.

Reconstruction Capital II Limited este un fond de investiţii listat la London Stock Exchange, fondat în 2005, ce are activitate in principal pe pieţele din România, Serbia şi Bulgaria. Printre cele mai importante investiţii pe piaţa locală ale RC2, se numără participaţia de 40% din producătorul local de lacuri şi vopsele Policolor şi 63% din complexul hotelier Zenith din staţiunea Mamaia.

„RC2 va continua să acţioneze în sectorul de lacuri şi vopsele prin participaţia majoritară în acţionariatul Policolor SA, în sectorul hotelier prin participaţia majoritară în Hotelul Zenith din staţiunea Mamaia, în sectorul de servicii financiare prin investiţie în IFN Telecredit, şi îşi va dezvolta investiţiile şi în zona de real estate”, mai spun reprezentanţii RC2.

Fondul de investiţii RC2 a intrat ca acţionar în cadrul Policolor în anul 2007, când a achiziţionat peste 4,4 milioane de acţiuni, cu circa cinci milioane de euro. Cel care a construit în 2005 la Londra compania de investiţii RC2 este Ion Florescu.

„Credem în continuare că piaţa locală mai are multe de arătat prin performanţă şi creştere la nivel regional şi european. Credem în investiţiile în această piaţă, de aici şi dorinţa de a convinge acţionarii să investim numai în România”, spune Ion Florescu, acţionar majoritar al fondului de investiţii RC2.

În primul semestru al anului trecut, Policolor a înregistrat venituri cu peste nouă procente mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Profitul EBITDA al companiei a urcat la 1,8 milioane de euro faţă de un milion de euro în primele şase luni ale anului 2016, potrivit rezultatelor publicate de Reconstruction Capital II.

Producătorul Policolor se înscrie în cei mai mari zece jucători de pe piaţa de lacuri şi vopsele din România, cu o cifră de afaceri de 120 de milioane de lei în 2016, urmând după companii precum Kober, Fabryo Corporation, Deutek şi Azur.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO