• Leu / EUR4.9430
  • Leu / GBP5.7237
  • Leu / USD4.7005
Companii

Tranzacţie pe piaţa medicală privată. Centrele medicale Ares, dezvoltate de medici români, au fost cumpărate de fondul de investiţii american Highlander

Tranzacţie pe piaţa medicală privată. Centrele medicale Ares, dezvoltate de medici români, au fost cumpărate de fondul de investiţii american Highlander

Autor: Georgiana Mihalache

03.07.2019, 16:48 549

Centrele medicale Ares, specializate în domeniul cardiologiei şi radiologiei intervenţionale, dezvoltate de mai mulţi medici români, au fost cumpărate de Highlander Partners L.P., un fond de investiţii cu sediul în Dallas, Texas, care investeşte în afacerile de talie mică şi medie, potrivit unui comunicat al fondului de investiţii.

Highlander intenţionează să accelereze creşterea companiei româneşti şi să extindă locaţiile în ţară. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută public.

De altfel, fondul de investiţii, prezent în principal pe piaţa americană, a deschis în iulie 2018 primul birou în România, în zona Charles de Gaulle din Bucureşti. În Europa de Est, investitorul este prezent din 2008 în Polonia, unde deţine acţiuni în două firme din industria de printare şi papetărie, dar şi o companie din sectorul alimentar. Highlander mai deţine companii şi în Marea Britanie.

„Credem că împreună cu noul nostru partener vom fi pregătiţi să ducem businessul la următorul nivel şi să extindem serviciile noastre în întreaga ţară”, a spus doctoral Oren Iancovici, CEO şi fondator al Ares.

 „Timp de doi ani ne-am uitat la o varietate de oportunităţi în România şi anunţăm prima investiţie în ţară”, a spus Ben Slater, director Highlander Partners şi persoana care s-a ocupat de intrarea fondului pe piaţa locală. El a adăugat că piaţa medical privată este o în creştere pe fondul dezvoltării economiei locale.

RTPR Allen & Overy au fost avocaţii din partea Highlander Partners, iar TS Partners au fost consultanţii fondului de investiţii. De partea Ares, Toacse, Iavolschi & Associates au fost avocaţii, iar Contradiction a fost firma de consultanţă.

Centrele Ares au cinci locaţii în Bucureşti, Constanţa şi Cluj. Centrele sunt specializate în domeniul cardiologiei şi radiologiei intervenţionale, dezvoltate de mai mulţi medici români, au încheiat anul 2018 cu o creştere de 15% a afacerilor, până la 29 de milioane de lei, potrivit calculelor ZF făcute pe baza informaţiilor oferite de reprezentanţii companiei.

Modelul de business urmat de companie a fost de a deschide în interiorul spitalelor, fie de stat, fie private, iar compania are un parteneriat cu spitalul Monza, cel mai mare spital privat din nişa de cardiologie din România.

Highlander Partners este un fond de investiţii cu sediul în Dallas care are acţiuni de 2 miliarde de dolari în mai multe firme pe pieţele dein America, Marea Britanie, Polonia şi, mai nou, România.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9430
Diferență: -0,0546
Ieri: 4.9457
Azi: 4.7005
Diferență: 0,6208
Ieri: 4.6715
Azi: 5.7237
Diferență: -0,0367
Ieri: 5.7258
Azi: 4.9319
Diferență: 0,793
Ieri: 4.8931