Companii

Tranzacţie pe piaţa training: Ascendis preia 33% din agenţia de digital marketing Ideologiq pentru 250.000 euro

Adrian Apostol şi Marius Opris

Adrian Apostol şi Marius Opris

Autor: Roxana Rosu

26.10.2017, 11:35 2721

Ascendis, liderul pieţei de training şi consultanţă în domeniul dezvoltării organizaţionale, a preluat 33% din acţiunile agenţiei de digital marketing Ideologiq (fosta Advanced Ideas), într-o tranzacţie cu o valoare de 250.000 de euro, pachetul majoritar fiind deţinut în continuare de Adrian Apostol şi Adrian Ichim,  fondatorii agenţiei.

”Colaborăm de mai mult de 4 ani cu Ideologiq. În această perioadă, am realizat că ne completăm reciproc. În lumea Work 4.0, una dintre provocările esenţiale ale companiilor este să creeze sinergie între oameni şi tehnologie. Indiferent că vorbim de training sau consultanţă, expertiza în zona de dezvoltare organizaţională a Ascendis se îmbină în mod natural cu cea de instrumente şi soluţii digitale oferită de Ideologiq. Deşi multe organizaţii nu realizează încă, HR Directorul este o funcţie-cheie în digitalizarea unei organizaţii. Până la urmă, oamenii trebuie să adopte tehnologia pentru că altfel digitalizarea eşuează”, a declarat Marius Opris, Partener Ascendis.

Un procent de  67% din pachetul de acţiuni al Ideologiq (brand administrat de Advanced Ideas Studio SRL) este deţinut în continuare de Adrian Ichim şi de Adrian Apostol, cei doi antreprenori care au fondat agenţia în urmă cu 12 ani.

”Parteneriatul cu Ascendis ne va ajuta să oferim clienţilor aflaţi în proiecte de transformare digitală consultanţă pe mai multe planuri. Până acum, puteam livra doar soluţii software. De acum înainte, împreună cu Ascendis, putem livra soluţii complete. Adăugând viaţă şi conţinut software-ului, vom grăbi gradul de adopţie, cu impact direct in ROI-ul investiţiilor în tehnologie”, a declarat Adrian Apostol, Managing Partner al Ideologiq.

Consultanţii celor două companii lucrează pentru îmbunătăţirea programelor de training de vânzări, iar următorul pas va fi integrarea competenţelor digitale ale Ideologiq în evenimentele corporate organizare de Ascendis (team building-uri şi conferinţe).

”Pe termen scurt, ne dorim să ne diversificăm portofoliul de servicii şi produse care să ne consolideze poziţia de lideri în domeniul dezvoltării organizaţionale în România. Pe termen mediu, competenţele echipei Ideologiq ne vor ajuta să ne dezvoltam pe pieţele din Uniunea Europeană”, a adăugat Marius Opriş.

Achiziţia a 33% din acţiunile agenţiei de marketing digital Ideologiq vine după o serie de alte achiziţii efectuate de Ascendis în ultimii ani pentru diversificarea portofoliului de servicii şi produse. În anul 2013, Ascendis a achiziţionat 50% din Eucom, furnizor cu cursuri de limbi străine, iar în anul 2012 a achiziţionat 50% din SmartExperience – furnizor de servicii wellbeing.

Înfiinţată în urmă cu 20 de ani, Ascendis are în prezent linii de business în arii precum training, coaching, consultanţă, team building,  digital learning, certificări HR şi LSS, limbi străine şi well-being. Grupul este deţinut de patru parteneri români - Florin Rădulescu, Marius Opriş, Sorin Păun şi Andrei Goşu – care deţin, fiecare, câte 25% din acţiuni.

În 2016, companiile din grupul Ascendis au încheiat cu o cifră de afaceri cumulată de 5,9 milioane de euro. Ascendis are în prezent o echipă de 67 de consultanţi şi facilitatori şi un portofoliu de peste 300 de clienţi constanţi.

Ideologiq (fosta Advanced Ideas) este o agenţie de digital marketing cu o experienţă de peste 12 ani în crearea de website-uri, aplicaţii mobile şi software personalizat pentru companii. Cu o cifră de afaceri de aproximativ 600.000 de euro în 2016, Ideologiq are o echipă formată din 18 oameni în Bucureşti, la care se adaugă încă 4 angajaţi din birourile regionale ale companiei din Ungaria şi din Grecia. Brandul Ideologiq este administrat prin intermediul companiei Advanced Ideas Studio SRL, deţinută de Adrian Apostol şi Adrian Ichim (67% din acţiuni) şi grupul Ascendis (33%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO