Burse - Fonduri mutuale

MedLife intră în acţionariatul centrelor de oncologie Neolife România cu o participaţie de 50%

Mihai Marcu, preşedinte şi CEO MedLife Group

Mihai Marcu, preşedinte şi CEO MedLife Group

Autor: Roxana Rosu

28.10.2021, 08:36 918

♦ Grupul medical anunţă că are în derulare alte două-trei tranzacţii importante.

Grupul medical Medlife a semnat contractul pentru cumpărarea a 50% din acţiunile centrelor de oncologie Neolife România, unul dintre cei mai mari jucători medicali pe segmentul de oncologie, companie membră a grupului Bozlu din Turcia.

Tranzacţia urmează să fie analizată de către Consiliul Concurenţei.

Neolife Medical Center România, prezent de 7 ani pe piaţa românească, prin 4 centre medicale. Grupul Bozlu din Turcia deţine la nivel internaţional 21 de companii, activând în domeniul sănătăţii şi al serviciilor tehnologice de 32 de ani. Companiile grupului Bozlu sunt prezente in România şi Republica Moldova şi deţin operaţiuni în Orientul Mijlociu, Europa de Est şi Africa de Nord.

Grupul deţine si o companie care produce radiofarmaceutice -Monrol- şi detine facilitati de productie internationale in Dubai, Egipt, Kuweit si Romania.

“Neolife este un inovator în medicină, tehnici şi echipamente revoluţionare de diagnostic şi tratament au fost aduse în România prin ei, iar expertiza pe care o au în aplicarea celor mai avansate protocoale europene pentru tratamentul bolilor îi propulsează în top. MedLife adună întotdeauna pe lângă el lideri, business-uri şi oameni care îşi fac treaba extraordinar, iar prin acest parteneriat cu Neolife ne întărim încă o dată angajamentul nostru pe termen lung de a extinde serviciile medicale de excelenţă în beneficiul pacienţilor, în toate regiunile ţării. Mai mult, date fiind expertiza şi excelenţa în radioterapie şi medicină nucleară dezvoltate de către Neolife în ţări vecine precum Bulgaria şi Republica Moldova, ne propunem, pe viitor, să dezvoltăm parteneriate care să depăşească graniţele României. De altfel, am găsit aici o echipă incredibilă de management şi ne dorim să rămână alături de noi pentru a consolida serviciile integrate de diagnostic şi tratament oncologic la nivel de grup”, a declarat Mihai Marcu, Preşedinte & CEO MedLife Group.

Brandul Neolife (administrat prin MNT Healthcare Europe), a intrat pe piaţa din România în 2014 când a lansat primul centru medical în Bucureşti cu profil oncologic care furnizează servicii de diagnostic şi tratament. În 2016, a fost lansat cel de-al doilea centru, Neolife Medical Center Iaşi, urmând ca 3 ani mai târziu să fie deschis al treilea centru, Neolife Medical Center Braşov, primul centru de medicină nucleară (PET-CT) din oraş. La jumătatea acestui an, compania a inaugurat cel de al 4-lea Centru de diagnostic şi tratament oncologic, în cadrul Enayati Medical City).

Neolife Medical Center România, cu un total de 250 de angajaţi şi colaboratori, a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 92 milioane lei, în creştere cu peste 30% faţă de anul 2019, şi un profit net de 2,1 milioane lei. 

“MedLife are în derulare încă 2-3 tranzacţii de M&A importante atât pe zona de oncologie, cât şi pentru creşterea reţelei prezente din România. Este important pentru noi să anunţăm că vom continua achiziţiile la un nivel susţinut şi în anii ce urmează, şi că avem din ce în ce mai mult apetit de a depăşi graniţele. După ce un operator medical cu capital românesc a dominat piaţa serviciilor medicale private de peste zece ani este momentul să arătăm că putem deveni un operator cu ambiţii balcanice şi regionale. Faptul că românii vor să se trateze cu medici români şi vor produse autohtone inclusiv în domeniul sănătăţii este un mesaj important pentru capitalul autohton în ansamblu, implicit pentru singura firmă din top trei de servicii medicale cu capital românesc. Acestă tendinţă de consum nu este una protecţionistă ci dimpotrivă, este un echilibru natural ce se poate observa în toate ţările Europen” a mai declarat Mihai Marcu.

Cei mai mari acţionari ai MedLife sunt Mihail Marcu (15,8%), Mihaela Gabriela Cristescu (14%), Fondul de Pensii Administrat Privat NN Pensii (12,8%) şi Nicolae Marcu (10,7%), arată datele BVB.

Echipele KPMG Tax, KPMG Legal - Toncescu si Asociatii si KPMG Advisory au acordat asistenta integrata MedLife pe intreg parcursul procesului. KPMG a acordat consultanţă pe zona de legal, tax şi advisory

Acţiunile M înregistrează de la începutul anului o creştere de 98,2%, pe fondul unor tranzacţii de 303,6 mil. lei, emitentul având 2,9 mld. lei capitalizare, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO