Companii

O nouă tranzacţie pe piaţa serviciilor medicale private: MedLife preia pachetul majoritar la Pro Life Clinics din Iaşi, cu afaceri de peste 7 mil. lei, şi vrea să integreze compania în brandul Sfânta Maria

Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO MedLife Group

Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO MedLife Group

Autor: Cristina Bellu

06.04.2022, 13:08 284

Grupul MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, anunţă achiziţionarea a 60% din Pro Life Clinics, companie care urmează să fie integrată în reţeaua Sfânta Maria, potrivit datelor furnizate de MedLife  într-un comunicat.

Pro Life Clinics activează de peste 13 ani pe piaţa de servicii medicale private din Iaşi şi oferă servicii medicale de ambulator care integrează 19 specialităţi medicale şi servicii în regim de spitalizare de zi.

Anul trecut, business-ul companiei a atins 7,3 mil. lei, 77% din cifra de afaceri fiind reprezentată de servicii de ambulator, iar 23% de servicii de spitalizare de zi.

“Accelerăm consolidarea brandului Sfânta Maria printr-o nouă tranzacţie ce are loc la doar o zi după achiziţia integrală a Life Med. Venim către pacienţii din zona Moldovei cu serviciile medicale integrate, ce acoperă o paletă largă de specialităţi medicale atât în ambulator, cât şi prin spitalizare de zi”, spune Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO MedLife Group.  

Brandul medical Sfânta Maria a fost lansat în urmă cu 5 ani şi a devenit una dintre cele mai importante reţele naţionale de sănătate. Aceasta operează pe piaţa serviciilor medicale cu peste 60 de unităţi medicale proprii, care au rezultat în urma proiectelor de achiziţie şi a dezvoltărilor organice, după cum urmează: 14 clinici, în Bucureşti, Bacău, Galati, Măgurele şi Sibiu, 10 laboratoare, în Bucureşti, Brăila, Bacău, Craiova, Galaţi şi Sibiu, precum şi peste 30 de puncte de recoltare. Totodată, Sfânta Maria este printre operatorii cu cea mai mare reţea proprie de medicină de familie.

După achiziţia recentă a clinicii Life Med, preluarea Pro Life Clinics reprezintă cea de-a 38 tranzacţie derulată de grupul MedLife.

Operatorul privat de sănătate MedLife a raportat o cifră de afaceri pro-forma consolidateă de 332 mil. euro în 2021, în creştere cu 51% faţă de anul anterior şi anunţă că are planuri de achiziţii şi dezvoltare de 120 mil. euro, potrivit raportului companiei publicat pe site-ul bursei de la Bucureşti. Profitul net al companiei aproape s-a dublat în perioada menţionată până la 123 mil. lei, în creştere cu 93%.

Medlife SA, companie listată la bursa din Bucureşti, are o capitalizare de 2,9 miliarde lei, principalii acţionari fiind Mihai Marcu, cu 15,4%, Mihaela Cristescu, cu 14%, Nicolae Marcu, 10,5%, şi Fondul de Pensii NN, 12,8%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO