Companii

Tranzacţie surpriză. OLX vrea să vândă credite: platforma de anunţuri e în discuţii să cumpere Kiwi Finance, deţinut de fondul suedez Oresa

Tranzacţie surpriză. OLX vrea să vândă credite: platforma de anunţuri e în discuţii să cumpere Kiwi Finance, deţinut de fondul suedez Oresa

Autor: Roxana Rosu

21.10.2020, 15:23 1747

OLX Group, prezent în România cu brandurile Olx, Storia şi Autovit.ro, intenţionează să cumpere KIWI Finance, cel mai mare broker de credite de pe piaţa locală, aflat în prezent în portofoliul fondului de investiţii suedez Oresa.

Kiwi Finance a fondat de către Anca Bidian în 2003, iar în 2007 Oresa a achiziţionat pachetul principal de acţiuni al companiei. În cei 17 ani pe piaţă, KIWI Finance a intermediat credite de peste 1,35 miliarde euro.

OLX Group, cu sediul central în Olanda, este prezent în peste 30 de ţări, iar în România deţine platformele OLX, Storia.ro şi Autovit.ro. Tranzacţia ar urma să fie încheiată până la finalul anului, după acordul Consiliului Concurenţei.

„Achiziţia KIWI Finance vine ca rezultat al încrederii OLX Group în perspectivele de creştere a pieţei din România şi din dorinţa de a extinde serviciile oferite clienţilor noştri în zona de finanţare. Suntem siguri că am găsit partenerul ideal cu care să transformăm această viziune în realitate”, a declarat Marcin Urbanczyk, CEO OLX Group Europe.

OLX Group va fi unicul acţionar al Kiwi Finance, iar managementul brokerului de credite va rămâne neschimbat, Anca Bidian urmând să fie în continuare CEO.

„Această tranzacţie vine după mai multe proiecte de comunicare dezvoltate împreună cu platformele OLX Group în România, Storia.ro şi OLX Imobiliare. Suntem convinşi că avem cel mai bun partener pentru îndeplinirea obiectivelor noastre de creştere şi ne bucurăm că transformarea digitală a KIWI Finance va fi susţinută de echipa locală a OLX Group”, a declarat Anca Bidian, CEO KIWI Finance.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO