Companii

Tranzactii mai mici, aceiasi brokeri in top

10.11.2003, 00:00 15

Desi luna trecuta nu a fost dominata la Bursa de tranzactii de valoare mare, societatile de brokeraj ale bancilor s-au mentinut pe primele locuri in clasamentul societatilor romanesti de brokeraj.
Luna octombie a fost marcata de aparitia rezultatelor financiare ale principalelor companii cotate, cresterea actiunilor celor cinci societati de investitii financiare si speculatiile cu actiuni Petrom avand la baza controversa privind acordarea dreptului de preemtiune in cadrul procesului de privatizare.
Trei societati de brokeraj, au aparut surprinzator luna trecuta intre primele zece de la Bursa. Este vorba de European Securities, Delta si Intervam, societatea de brokeraj a Libra Bank. Prima a intermediat conform unor surse din piata cea mai mare tranzactie de luna tracuta de la Bursa, vanzarea unui pachet de 9% din capitalul Rafinariei Astra cu 69 miliarde de lei.
Pachetele mari de actiuni Petrom transferate luna trecuta au fost cele mai probabil investitori straiini, printre societatile preferate de acestia se numara cele ale ING, Raiffeisen si BRD, care ocupa, de altfel primele trei lucuri de la inceputul anului.
Cresterea de 10% din octombrie a actiunilor societatilor de investitii financiare a coincis de altfel cu aparitia pe piata a unor informatii privind cresterea interesului strainilor privind actiunile SIF
Bancile continua sa isi consolidere pozitia in clasamentul brokerilor, societatile specializate ale acestora ocupand sase din primele zece pozitii atat luna trecuta, cat si de la inceputul anului.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO