Companii

Tranzacţiile cu hoteluri încep „să muşte“ cotă din piaţa imobiliară: trei proiecte vândute în jumătate de an

Tranzacţiile cu hoteluri încep „să muşte“ cotă...

Autor: Miruna Diaconu

26.08.2022, 00:07 2033

Tranzacţiile din domeniul hotelier au reprezentat 6% din totalul tranzacţiilor imobiliare din primul semestru al acestui an, conform unui raport C&W Echinox. În prima jumătate a acestui an, trei hoteluri au făcut obiectul tranzacţiilor din piaţa locală, fiind vorba despre Hotel Onix din Cluj-Napoca, DoubleTree din Oradea şi Golden Tulip din Bucureşti.

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca este unul dintre cumpărătorii celor trei hoteluri, fiind la o a doua tranzacţie de acest fel din ultimii doi ani. UBB a achiziţionat hotelul Onix, după un an de la cumpărarea hotelului Opera Plaza în schimbul sumei de 40 mil. lei.

Tranzacţia privind hotelul Golden Tulip din Bucureşti a fost anunţată încă din 2020, însă abia anul acesta a fost concretizată. Astfel, Grupul Fattal a achiziţionat hotelul din Capitală de la Atlas Estate.

Cea de-a treia tranzacţie din piaţa hotelieră a fost DoubleTree, hotelul din Oradea, vândut de SIF Banat-Crişana către un antreprenor local, Sandu Pop. Valoarea tranzacţiei s-a ridicat la 11 mil. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO