Companii

Tranzacţiile imobiliare de anul trecut, parafate de investitori din afara Europei

Tranzacţiile imobiliare de anul trecut, parafate de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

10.03.2017, 00:03 368
Investitorii din afara Europei au fost actori în aproape 70% din valoarea tranzacţiilor imobiliare reali­zate anul tre­cut, cei mai mulţi pro-venind din Sin­gapore, Africa de Sud şi Statele Unite ale Americii, arată un studiu rea­lizat de compania de consultanţă imobiliară DTZ Echinox.

Astfel, în 2016, în topul celor mai mari investitori din piaţa locală s-au situat grupurile Growthpoint şi NEPI, din Africa de Sud, GIC din Singapore şi ame­ricanii de la Lone Star, pro­prietarii com­paniei GTC, alături de companii euro­pene precum Catinvest (din Franţa) sau PPF Real Estate din Repu­blica Cehă.

„Spectrul investitorilor care au cum­părat active de dimensiuni semni­ficative în România s-a lărgit, tendinţă care ne aşteptăm să se menţină şi în 2017.

Ran­da­mentul investiţiilor este constant, ceea ce contribuie la crearea unui mediu stabil şi predictibil pentru potenţialii cumpărători”, spune Tim Wilkinson, partener Capital Markets în cadrul DTZ Echinox.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO