Companii

Tranziţie rapidă: OMV Petrom deja are proiecte solare de 100 MW „cu acte în regulă“

Tranziţie rapidă: OMV Petrom deja are proiecte solare...

Autor: Roxana Petrescu

20.04.2022, 00:07 4227

OMV Petrom, unicul producător local de petrol şi gaze, face paşi rapizi spre atingerea ţintei de 1.000 MW până în 2030 în proiecte solare. Primii 100 MW realizaţi alături de Complexul Energetic Oltenia ar trebui să intre în funcţiune chiar anul viitor.

Anul acesta, OMV Petrom a obţinut avizele de racordare la reţea pentru două parcuri fotovoltaice de

18 MW, respectiv 82 MW la Işalniţa, Dolj. Proiectele au ca termen de finalizare anul viitor, OMV Petrom făcând astfel paşi vizibili pentru a deveni un jucător important pe zona de energie verde. Proiectele fac parte din seria de investiţii pe care OMV Petrom o va realiza alături de Complexul Energetic (CE) Oltenia ca urmare a aprobării planului de reorganizare a celui mai mare producător de energie pe cărbuni din România.

Intrarea puternică a OMV Petrom pe zona de energie verde face parte din strategia pentru anul 2030 anunţată anul trecut de companie. Astfel, compania are un buget de 11 miliarde de euro pentru următoarea decadă. Pe partea de energie verde, OMV Petrom vrea să deţină un portofoliu de proiecte solare de circa 1.000 MW la finalul anului 2030.

La preţurile de acum pentru construcţia unui MW de energie solară, investiţiile doar pentru acest obiectiv pot fi estimate la 600 mil. euro.

Mobilitatea electrică devine şi ea o direcţie importantă de creştere, astfel că OMV Petrom se aşteaptă să ajungă la peste 500 de staţii de “ncărcare la nivelul anului 2030.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO