Companii

Travelminit: Preţul cazării în hotelurile şi pensiunile din România a crescut cu 9% faţă de 2018 şi cu 55% faţă de 2017

Travelminit: Preţul cazării în hotelurile şi...

Autor: Roxana Rosu

22.10.2019, 14:38 323

Preţul cazării în hotelurile şi pensiunile din România a crescut în această toamnă cu 9% faţă de 2018 şi cu 55% faţă de 2017, conform datelor portalului Travelminit.ro, care a înregistrat rezervări hoteliere de peste 12 milioane euro în primele nouă luni din 2019 şi estimează să ajungă la 15 milioane de euro până la finalul anului.

Cele mai căutate destinaţii din România pentru vacanţele de toamnă rămân zonele montane (Valea Prahovei, Transfăgărăşanul), dar şi staţiunile balneoclimaterice şi chiar oraşele precum Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara. 

Specificul călătoriilor de toamnă este că acestea se desfăşoară majoritar pe perioada weekendului sau a weekendului prelungit, joi-duminică, iar numărul mediu de nopţi rezervate de un cuplu, o familie sau un grup de turişti este de 2-3 nopţi.

Printre cele mai scumpe destinaţii se regăseşte Bucureştiul, cu un preţ de aproximativ 300 de euro pe sejur, fiind urmat de litoralul românesc şi Delta Dunării cu o medie de 287 de euro pe sejur. De asemenea, staţiunile balneoclimaterice se află în topul celor mai scumpe destinaţii din România cu un preţ de 240 de euro pe sejur, mediu 3 nopţi.

„Rezervările hoteliere în România clar au fost puternic influenţate de posibilitatea folosirii voucherelor de vacanţă. Nu numai că românii au rezervat într-un număr mai mare, dar optează pentru hoteluri mai bune şi servicii suplimentare. Aşa se face că Travelminit.ro şi-a dublat valoarea rezervărilor în ultimii doi ani. Dacă în 2018 valoarea totală a rezervărilor pe Travelminit.ro era de 6 milioane euro, în 2019 rezervările până în luna Septembrie totalizează deja peste 12 milioane euro, urmând să ajungă la 15 milioane de euro până la finalul anului.” a declarat Rigo Ferenc, CEO şi fondator Travelminit.ro.

Principalele destinaţii din România spre care se îndreaptă românii sunt Valea Prahovei, Transfăgăraşanul, staţiunile balneoclimaterice din Covasna şi Harghita, dar şi oraşe precum Cluj, Timişoara, Iaşi şi Sibiu.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO