Companii

#trebuiesărepornimbusinessul Abatorul Periş, companie aflată în portofoliul grupului Agricover, investeşte 2 milioane de euro pentru mărirea capacităţii de producţie şi ambalare, precum şi pentru automatizarea completă a unor procese

#trebuiesărepornimbusinessul Abatorul Periş, companie...

Autor: Roxana Rosu

28.04.2020, 12:02 677

Abatorul Periş, unitate de procesare a cărnii de porc din România, investeşte 2 milioane de euro pentru mărirea capacităţii de producţie şi ambalare pentru secţiile de procesare carne, având în vedere creşterea cererii de pe piaţa locală, precum şi pentru automatizarea completă a unor procese.

Abatorul a fost preluat în 2015 de Agricover, parte a grupului controlat de omul de afaceri Jabbar Kanani, care a investit până în 2018 peste 10 milioane de euro în retehnologizarea şi modernizarea unităţii.

“În acest nou context a fost nevoie să luăm o decizie rapidă, în regim de urgenţă, pentru a putea acoperi cererea din piaţă. Începând cu data de 1 mai 2020 vom dubla capacitatea de producţie pentru produsele cu valoare adăugată - micii şi cârnaţii de Periş -, cererea fiind din ce în ce mai crescută pentru produsele noastre din această categorie. Investiţia vizează automatizarea completă a sistemelor de umplere a caserolelor de mici şi cârnaţi prin tehnologia “no touch” şi achiziţionarea unor linii noi de ambalare şi etichetare. De asemenea, am achiziţionat şi un sistem performant de scanare şi monitorizare a temperaturii corporale cu ajutorul camerelor de termoviziune pentru desfăşurarea eficientă a triajului epidemiologic zilnic al angajaţilor. Investiţia actuală este similară celei derulate pe parcursul anului trecut pentru înlocuirea staţiei de epurare a apei uzate,” a declarat Bogdan Grama, Director General Abatorul Periş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO