Companii

Când va trece pe profit şantierul Damen Mangalia? O nouă restructurare de personal, vânzarea mai multor imobile, dar şi completarea activităţii cu producţia de vehicule militare sau caroserii sunt subiectele de pe agenda conducerii şantierului

Când va trece pe profit şantierul Damen Mangalia? O...

Autor: Mirabela Tiron

17.12.2022, 11:56 1818

♦ Şantierul din Mangalia, preluat la jumătatea lui 2018 de olandezii de la Damen, a fost pe pierderi şi în 2019 şi 2020. Oficialii nu au făcut publice cifrele de anul trecut. Deşi la momentul preluării olandezii declarau că vor ajunge la 3.000 de salariaţi, în realitate numărul s-a redus la 1500 de angajaţi ♦ Ieri două autocare cu angajaţi au venit în Bucureşti să protesteze în faţa Ministerului Economiei dat fiind noua restructurare ce se anunţă.

Adunarea Generală a Acţionarilor de la Damen Shipyards Mangalia a fost convocată ieri pentru a aproba „reorganizarea for­ţei de muncă prin restructurarea pos­tu­rilor“, „vânzarea mai multor imobile (in-clusiv două cămine de personal - n.red.)“, dar şi aprobarea unor noi obiecte de activitate precum „fabricarea vehiculelor militare de luptă“ sau „producţia de caroserii pentru autovehicule“, după cum arată datele publice din Monitorul Oficial.

Oficialii şantierului nu au transmis către ZF câţi angajaţi vor fi restructuraţi, însă surse din şantier spun că ar fi vorba de 89 de poziţii de la birouri ce vor fi restructurate iar în paralel s-ar lua în calcul noi angajări în producţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO