Companii

Trei antreprenori români au intrat în topul celor mai mari exportatori de lactate

Trei antreprenori români au intrat în topul celor mai...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

16.02.2023, 00:07 18585

Fairy Dairy din Arad, Almera International din Bacău şi Ferma cu Omenie din Alba sunt trei afaceri româneşti prezente în topul celor mai mari exportatori de lapte şi produse lactate în primele zece luni din 2022, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică.

„Noi nu vindem doar românilor, ci unei comunităţi est-europene formate din ruşi, ucraineni, bulgari, polonezi, care consumă brânzeturi similare. Am observat o scădere în vară foarte mare pentru că oamenii care sunt departe de ţară şi locuiesc în afara ţării nu au mai călătorit şi anul 2022 a fost anul în care est-europenii au venit acasă şi magazinele româneşti din afara ţării au avut scăderi în vară. Din octombrie lucrurile au revenit la normal“, spune Marius Bîcu, general manager al Fermei cu Omenie. Topul celor mai mari exportatori este condus însă de companii mari precum Fabrica de Lapte Braşov (Olympus), Danone România şi Hochland România.

În total, România a exportat în 2021 lapte şi lactate în valoare de 152 de milioane de euro, în creştere cu 25% în ultimii cinci ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO