Companii

Trei corporaţii gigant ale lumii, Amazon, JP Morgan şi Berkshire Hathaway a lui Warren Buffett provoacă industria asigurărilor de sănătate: Vor lansa o companie independentă de servicii de sănătate pentru milionul lor de angajaţi

Trei corporaţii gigant ale lumii, Amazon, JP Morgan şi...

Autor: Alexandra Cepăreanu

30.01.2018, 20:50 262

CEO-ul companiei Amazon, Jeff Bezos şi Warren Buffett, supranumit Oracolul din Omaha, au declarat marţi că, împreună cu JP Morgan, lucrează pentru a crea o nouă companie de servicii de sănătate care să vizeze reducerea costurilor de îngrijire a sănătăţii a angajaţilor americani, relatează Dailymail.

Acest proiect va începe cu angajaţii companiilor, care numără aproape un milion în SUA, dar trioul speră ca modelul să fie în cele din urmă disponibil pentru întreaga ţară.

„Scopul nostru este de a avea soluţii care să aducă beneficii angajaţilor noştri din SUA, familiilor lor şi, eventual, tuturor americanilor”, a declarat Jamie Dimon, preşedinte şi CEO al JP Morgan.

Nu au fost făcute publice detalii suplimentare legate de acest proiect, însă Warren Buffett a declarat că mişcarea lor urmăreşte să facă asistenţa medicală mai accesibilă pentru angajaţii lor.

Noua companie aduce împreună titanii a trei industrii – investiţii, comerţ online şi sectorul bancar- care abordează problema asistenţei medicale cu resurse fără precedent într-un moment de incertitudine legislativă în creştere.

Toţi trei au fost susţinători puternici al programului public de sănătate fondat de fostul preşedinte al Americii, Obama, înainte de a se uni pentru a înfiinţa un sistem exclusiv privat de furnizori.

Buffett a declarat că iniţiativa nu va rezolva toate problemele curente, dar speră să simplifice planurile de asistenţă medicală.

„Sistemul de asitenţă medicală este complex şi intrăm în această provocare pregătiţi pentru gradul de dificultate”, a declarat Jeff Bezos, fondatorul şi CEO-ul Amazon.

În declaraţie, cei trei au spus că obiectivele principale ale noii companii vor fi soluţiile tehnologice care să ofere angajaţilor americani şi familiilor lor asistenţă medicală simplificată, de înaltă calitate şi transaparenţă, la un cost rezonabil.

Proiectul se află în stadiile de planificare timpurie, dar cu toate acestea, acţiunile celorlalte companii din domeniul serviciilor de sănătate au înregistrat scăderi în primele zile de tranzacţionare, din cauza temerilor investitorilor în legătură cu modul în care această mişcare ar putea afecta industria, scrie CBS News.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO