Companii

Trei milioane de pasageri pe aeroporturi în T1, de trei ori mai mulţi faţă de aceeaşi perioadă din 2021. Aeroportul din Bucureşti a avut un număr de aproape 2 milioane de pasageri

Trei milioane de pasageri pe aeroporturi în T1, de trei...

Autor: Miruna Diaconu

01.06.2022, 13:00 227

Aeroporturile din România au înregistrat 3 milioane de pasageri în primele trei luni din acest an, un număr de peste trei ori mai mare faţă de nivelul înregistrat în aceeaşi perioadă din 2021, conform datelor Autorităţii Aeronautice Civile din România.

În pofida creşterii semnificative, traficul aerian din primele trei luni nu a depăşit nivelul din aceeaşi perioadă din 2019, an de referinţă pentru industria aviatică, când au fost peste 4,6 milioane de pasageri.

Creşterile locale sunt în aceeaşi tendinţă conturată la nivel european. Ridicarea restricţiilor a fost principalul motiv pentru care companiile aeriene înregistrează o majorare semnificativă a cererii. După doi ani în care călătoriile au fost mai mult restricţionate, oamenii îşi doresc să călătorească iar.

Aeroporturile din România care au înregistrat cei mai mulţi pasageri au fost Aeroportul Internaţional „Henri Coandă“, urmat de Aeroportul Internaţional „Avram Iancu“ din Cluj-Napoca, Aeroportul Internaţional „Traian Vuia“ din Timişoara, Aeroportul Internaţional Maramureş şi Aeroportul Internaţional „Ştefan Cel Mare“ din Suceava, conform datelor centralizate la nivelul AACR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO