Companii

Trei români au făcut peste 1 mld. euro din bricolaj

Trei români au făcut peste 1 mld. euro din bricolaj

Autor: Cristi Moga

20.06.2013, 21:30 2309

Dedeman, Arabesque şi Ambient, companiile de bricolaj şi distribuţie de materiale de construcţii înfiinţate în urmă cu 20 de ani de antreprenorii români Dragoş Pavăl, Cezar Rapotan şi Ioan Ciolan, au realizat anul trecut venituri cumulate de 1,042 miliarde de euro, ocupând primele trei poziţii în clasamentul pieţei de profil.

Cele trei companii care au aproape 10.000 de angajaţi au raportat şi profit anul trecut, într-o piaţă extrem de concurenţială în care mai sunt prezenţi jucători străini precum Praktiker (Ger­mania), Bricostore (reţea franceză preluată recent de britanicii de la King­fisher), BauMax (Austria) sau Horn­bach (Germania).

Bricolajul, la fel ca retailul cu produse electrocasnice, a rămas astfel una dintre puţinele pieţe dominate de antreprenori români, după ce în comerţul alimentar, spre exemplu, oamenii de afaceri locali au fost nevoiţi să plece steagul în faţa ofensivei străine. Per total, cei mai mari 10 jucători din comerţul cu materiale de con­strucţii au realizat anul trecut venituri de 1,741 mil. euro, în scădere cu aproape 3% comparativ cu 2011, semn că piaţa de profil a continuat să fie dificilă.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 21.06.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO