Companii

Trei sferturi din hoteluri sunt goale. „Acest indicator arată că stăm foarte prost la capitolul turism“

Trei sferturi din hoteluri sunt goale. „Acest indicator...

Autor: Mirabela Tiron

22.10.2014, 21:00 319
Doar 25% din locurile de cazare puse la dispoziţie de hotelurile din România au fost ocupate în prima jumătate a anului, faţă de 30,8%  în Bulgaria şi Ungaria, 32% în Polonia şi  circa 33% în Cehia, arată o analiză a ZF pe baza datelor publicate pe site-ul Eurostat.
 
După acest indicator, grad de ocupare în hoteluri, ce reflectă situaţia turismului local, România este codaşa Uniunii Europene.
 
„Acest indicator arată că stăm foarte prost la capitolul turism (incoming - aducere de străini în ţară - n.red.) şi evenimente de business. Suntem în urmă faţă de celelalte ţări, avem un start ratat în turism, iar acum ne rugăm să vină o conjunctură favorabilă“, este de părere Sorin Ionescu, consultant în turism în cadrul companiei Fivestar Hospitality. În prima jumătate a anului acesta străinii au lăsat în România doar 590 milioane de euro, faţă de 702 milioane de euro cât au cheltuit românii în străinătate, după cum arată datele de la BNR.
 
În ceea ce priveşte indicatorul grad de ocupare a locurilor din hoteluri, ţări precum Spania, Franţa, care atrag cei mai mulţi vizitatori din Europa, sunt fruntaşe. Gradul mediu de ocupare în hotelurile din Spania a fost de 50,3% în primele şase luni din acest an, faţă de 48,3% în aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce în Franţa a fost de 43,7%.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO