Companii

Un tren care pleacă de la Bucureşti face zece ore până la Timişoara, drum de 533 km. De la Paris la Berlin, 900 km, trenul ajunge în opt ore. România a reabilitat şi modernizat numai 125 de km de cale ferată în 14 ani din bani europeni, iar în ultimii ani doar trei kilometri

Foto: Hepta

Foto: Hepta

Autor: Miruna Diaconu

29.09.2021, 16:35 1483

Trenul care pleacă din Bucureşti şi ajunge în Timişoara face pe drum circa zece ore pe o distanţă de 533, însă un tren care pleacă din Paris, Franţa, parcurge 877 km în opt ore, conform platformei de rezervări de biletele de tren onlytrain.com.

Cu toate că preţul unui bilet de tren între Paris şi Berlin este 186 euro, ruta parcurge două ţări într-un timp mai scurt decât poate în România să parcurgă un tren jumătate de ţară. Este cu atât mai dificil pentru o persoană care îşi doreşte să călătorească într-o altă ţară având în vedere că un tren petrece cel mai mult din în România.  Viteza medie a trenurilor în România este de circa 45 km/h.

Dacă un turist vrea să parcurgă distanţa dintre Bucureşti şi Viena va fi nevoit să stea în tren circa 17 ore, mare partea dintre aceste fiind petrecute pe teritoriul ţării noastre, iar preţul unui bilet depăşeşte 300 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO