Companii

Trufex, un business din Timişoara cu afaceri de peste 1 mil. lei, exportă în Uniunea Europeană trufe culese din pădurile din ţară

Antreprenori locali

Trufex, un business din Timişoara cu afaceri de peste 1...

Autor: Alexandra Matei

11.01.2021, 18:15 762

♦ Un borcan cu trufe costă în jur de 50-60 lei, acesta fiind un preţ mediu al produselor comercializate de brandul Trufex.

Businessul Trufex din Timişoara a în­ceput în urmă cu 17 ani, printr-o in­ves­ti­ţie de 3.000 de euro,  după ce fondatorul Felix Biriescu a des­co­perit po­ves­tea trufelor printr-o cunoş­tin­ţă şi a fost ime­diat fascinat de aceasta. Astăzi, afa­ce­rea condusă de el s-a extins, produsele fiind exportate în Uniunea Europeană, iar cifra de afaceri depăşind 1 mil. lei.

„Am auzit prima dată despre trufe la ci­neva care văzuse o emisiune despre ele în străinătate, am căutat pe internet in­for­ma­ţii, am fost la un curs ţinut de nişte un­guri la Cluj şi de acolo a început totul. In­vestiţia iniţială a fost destul de mare pen­tru vremea aceea, de circa 3.000 de euro şi am reuşit să o facem jumătate cu bani proprii, iar cealaltă jumătate cu un cre­dit bancar. Trufele le luăm din pădu­ri­le de la noi. La început eram foarte puţin oameni cu businessuri de acest gen, ne ştiam între noi, acum sunt mii de cu­le­gă­tori de trufe“, a declarat pentru ZF Fe­lix Biriescu, fondatorul businessului Tru­fex, deţinut de compania Trufex Europe SRL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO