Companii

Turabo deschide o cafenea in locul frizeriei de la Unirea

Turabo deschide o cafenea in locul frizeriei de la Unirea

Reteaua de cafenele Turabo numara in prezent 44 de locatii

29.11.2009, 23:15 178

Tudor Niculescu, proprietarul celui mai mare lant de cafeneleTurabo, a preluat un spatiu de 200 de metri patrati in zona Uniriidin Bucuresti, langa restaurantul Festival 39, unde va deschideluna aceasta o cafenea in urma unei investitii de 150.000 deeuro.

"Este a saptea cafenea deschisa anul acesta, din cele 12 pe careni le propusesem initial. Singurul motiv pentru care nu am atinstargetul propus este lipsa spatiilor comerciale care sa se ridicela standardele noastre, in special in Bucuresti", a declarat pentruZF Tudor Niculescu, proprietarul Turabo, care va deschide aceastacafenea in locul unei vechi frizerii.

Recent, Turabo a semnat si un parteneriat cu Anchor Grup prinintermediul caruia a patruns in Plaza Romania, pe o suprafata de 75de metri patrati, in locul cafenelei Gloria Jean's si isipregateste intrarea in Bucuresti Mall, pana la sfarsitulanului.

"Oferta redusa de spatii stradale, dar si faptul ca romanii au oapetenta pentru malluri, unde traficul a crescut spactaculos inultimul timp, ne-a determinat sa ne implicam mai mult in astfel delocatii. In tara avem un parteneriat si cu Iulius Group, care a dusanul acesta la deschiderea unei cafenele in Iulius Mall din Cluj",spune Nicuescu.

Compania, care a incheiat 2008 cu afaceri de 12 milioane deeuro, in crestere cu circa 30% fata de anul anterior, a ales pentruextinderea din acest an si doua aeroporturi, din Timisoara si Cluj.Toate aceste lansari ii vor aduce proprietarului Turabo o cresterea afacerilor in acest an, "poate cea mai mare de la deschidereaprimei cafenele".

Niculescu nu ofera insa detalii concrete in ce privesterezultatele financiare din 2009.

In prezent, sunt 44 de cafenele Turabo Cafe in toata tara,conducerea companiei spunand ca nu a inchis pana acum niciounitate, dar ca a relocat doua dintre cele existente, din Brasov siBusteni. Pe langa cafenele, compania mai detine cateva centre deevenimente, Niculescu fiind implicat si in afaceri imobiliare. Anultrecut, planurile omului de afaceri vizau constructia unui hotel decinci stele in Bucuresti, in apropiere de Piata Universitatii si aunui resort in Busteni.

Turabo Cafe concureaza pe piata locala cu Starbucks,Cup&Cino, Cafepedia, Costa Coffee sau City Cafe. Pentru 2009,Tudor Niculescu a vrut sa extinda reteaua de cafenele in tarile dinregiune, inclusiv Republica Moldova, dar deocamdata planurile nus-au concretizat, Romania ramanand si anul acesta tinta principalade dezvoltare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO