Companii

Turcii de la Acibadem: Achiziţia unui spital privat poate să fie o opţiune pentru noi

Turcii de la Acibadem: Achiziţia unui spital privat...
17.04.2013, 20:39 196

Grupul privat de servicii medicale Acibadem din Turcia, care operează o reţea de 16 spitale generale şi 8 clinici, şi-a deschis ieri o reprezentanţă în România, decizie care potrivit reprezentanţilor grupului a fost determinată de creşterea numărului de pacienţi români. În 2012 peste 1.000 de pacienţi români au mers la Acibadem.

„Avem planuri pentru România, însă pentru ca acestea să se poată concretiza aveam nevoie de o bază de la care să plecăm“, a spus Ilyas Benveniste, international relations director al Acibadem. Grupul nu are deocamdată niciun proiect concret pentru România, însă pentru ca o astfel de decizie să fie luată Ilyas Benveniste spune că nu este suficient doar să ajungă la un anumit număr de pacienţi, importantă fiind şi locaţia, dar şi un eventual partener.

Întrebat dacă există şi posibilitatea achiziţiei unui spital local, el a răspuns: „Ar putea fi o opţiune“. Potrivit datelor prezentate, Acibadem este cel mai mare grup privat din Turcia, unde există aproximativ 400 de spitale private. Din 2012, Acibadem face parte din reţeaua internaţională International Healthcare Holdings (IHH), o investiţie a Khazanah (fondul de investiţii al guvernului din Malaiezia), Mitsu (unul dintre cele mai mari conglomerate din Japonia) şi a familiei Aydinlar din Turcia. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO