Companii

Turcii de la Acibadem au încasat 3 mil. euro de la pacienţii români

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Ioana David

26.06.2013, 22:19 710

Grupul turc din domeniul serviciilor medicale private Acibadem, care operează 16 spitale generaliste şi opt policlinici de mari dimensiuni, a avut anul trecut aproximativ 1.000 de pacienţi români care au cheltuit peste 3 mil. euro, în timp ce în primele cinci luni din 2013 peste 400 de români au mers să se trateze în unităţile grupului.

„Pacienţii din Irak, Azerbaidjan şi România sunt cei mai mulţi străini care accesează facilităţile noastre“, a spus Anna Herkmen, responsabil pe regiune al grupului.

Sistemul privat de servicii medicale este bine dezvoltat în Turcia, unde Acibadem este cel mai mare operator. Mii de români ajung să se trateze în Turcia, iar la nivelul Aciba­dem cele mai căutate specializări sunt oncologia şi neurochirurgia. Cel mai mare spital din cadrul reţelei are aproximativ 100.000 de pacienţi anual (atât spitalizaţi, cât şi trataţi în ambulatoriu), cât externează anual Institutul Fundeni.

O altă destinaţie pentru români este spitalul AKH din Viena, unde în 2011 s-au tratat aproximativ 600 de români.

Acibadem face parte din reţeaua internaţională Inter­na­tional Healthcare Holdings (IHH), o investiţie a Kha­za­nah (fondul de investiţii al guvernului din Malaiezia), Mitsu (Japonia) şi a familiei Aydinlar din Turcia.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 27.06.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO