Companii

Turcii de la Acibadem au „luat“ 2.000 de pacienţi români pentru tratament şi verificare a stării de sănătate

Turcii de la Acibadem au „luat“ 2.000 de pacienţi...

Autor: Ioana David

20.01.2015, 00:06 622
Grupul turc Acibadem, care operează o reţea de 17 spitale generale şi 13 clinici ambulatorii, a atras aproximativ 2.000 de români pentru tratament şi verificări periodice de sănătate (check up), în creştere cu 66% faţă de 2013.
 
„Oncologia, chirurgia, pediatria şi fertilizarea in vitro au fost cele mai frecvente servicii pentru care românii au mers la tra­tament la Acibadem“, a spus Tatiana Bulubică, repre­zentant al Acibadem Hospitals Group în România.
 
Iar dintre acestea, cele mai frecvente afecţiuni sunt cancerul de sân, cancerul ginecologic, cel de prostată, pro­blemele ortopedice, pediatria (diagnosticarea proble­melor de nutriţie, creştere, malformaţii congenitale - ortopedice sau cardiovasculare).
 
Datele companiei arată o creştere de 20-25% a numărului de persoane care merg pentru verificări periodice de sănătate (check up), iar în urma acestor verificări (cu preţuri de 320-600 de euro) aproximativ 80% dintre persoane descoperă o boală latentă sau cronică de care nu ştiau.
 
O evoluţie pozitivă a fost şi a numărului celor care au asigurări inter­naţionale de sănătate.
 
Acibadem şi-a deschis o reprezentanţă pe piaţa locală în 2013 după ce anul anterior ajunsese la 1.000 de pacienţi din Ro­mânia. „În 2015 planificăm deschiderea unui nou birou de informaţii la Constanţa şi implicit angajarea de personal acolo. De asemenea, ne vom concentra mai mult pe colaborarea cu sistemul medical prin parteneriate cu clinici şi spitale şi colaborarea academică – training-uri, transfer de cunoştinte“, a mai spus Tatiana Bulubică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO