Companii

Turcii de la ETI au adus 70 milioane de lei pentru fabrica din Craiova

Turcii de la ETI au adus 70 milioane de lei pentru...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

22.12.2014, 16:57 1055

ETI European Food Industries, filiala locală a grupului turc din industria dulciurilor ETI, a primit în luna noiembrie o infuzie de capital de 70,7 milioane de lei (aproape 16 mil. euro), arată datele de pe site-ul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Această decizie a grupului turc vine în contextul în care ETI a anunţat recent că va investi 40 milioane de euro în fabrica de dulciuri de la Craiova. Pe lângă infuzia de capital primită luna trecută, grupul a obţinut un împrumut de 23 de milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), conform informaţiilor furnizate anterior de instituţie. De asemenea, ETI European Food Industries a primit un ajutor de stat de circa 6 mil. euro, potrivit ultimelor date.

În urma investiţiei de 40 milioane de euro de la Craiova, grupul va angaja în fabrică circa 300 de oameni. În această unitate se vor produce 11.000 de produse (biscuiţi săraţi, biscuiţi dulci şi prăjituri) în primul an, după care producţia ar putea creşte. Fabrica va începe producţia în octombrie 2015, conform datelor furnizate anterior de companie. Unitatea va avea o suprafaţă de 75.800 de metri pătraţi, dintre care aproximativ 18.500 de metri pătraţi reprezintă fabrica propriu-zisă.

 Unitatea din România este prima investiţie a grupului în afara Turciei şi este una dintre cele mai mari investiţii făcute în industria dulciurilor în ultimii ani pe plan local. Grupul turc, care în prezent are şapte fabrici în care lucrează 7.000 de oameni, exportă produsele din portofoliu în 40 de ţări.

 Grupul ETI este o afacere de familie cu o istorie de 53 de ani în industria alimentară.

Printre jucătorii din piaţa biscuiţilor se numără un alt jucător cu acţionariat turc - Eurex Alimentare (Ulker), Alka, Mondelez, Rostar sau Croco. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO