Companii

Turcii de la Kastamonu investesc 20 mil. euro la fabrica de prelucrare a lemnului din Reghin

Kastamonu România a finalizat anul trecut investiţii totale de aproximativ 3,5 mil. euro

Kastamonu România a finalizat anul trecut investiţii totale de aproximativ 3,5 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu

24.01.2017, 00:07 930

Compania Kastamonu, unul dintre cei mai importanţi jucători din domeniul prelucrării lemnului din Turcia, doreşte în principal instalarea unor noi linii de producţie, dar şi construirea unei fabrici de adezivi industriali.

„Cele mai importante pro­iec­te de anul acesta sunt ins­ta­larea celei de-a treia prese de melaminare a PAL-ului şi a celei de-a doua linii de impregnare a hârtiei decor. Con­tinuăm, de asemenea, demersurile pen­tru construirea uni­tăţii de producţie adezivi pe platforma de la Reghin“, au declarat pen­tru ZF Transilvania oficialii companiei Kastamonu România.

În fabrica Kastamonu de la Reghin sunt produse plăci de tip HDF (plăci fibrolemnoase de înaltă densitate - n.red.), foi de uşi, PAL (plăci din aşchii de lemn) brut şi PAL melaminat, dar şi blaturi de bucătărie, clienţii companiei fiind reţelele de bricolaj, producătorii de mobilă, distribuitorii de materiale şi accesorii pentru industria mobilei.

Turcii au în plan de mai mult timp construirea la Reghin a unei fabrici de adezivi industriali, cu o capacitate de 100.000 de tone de formaldehidă şi 130.000 de tone de răşini ureice şi alte produse, care ar trebui să acopere nevoia de adezivi a companiei.

Proiectele în astfel de capacităţi de producţie sunt sensibile şi de obicei nu se bucură de sprijinul autorităţilor locale. Pe de altă parte, reprezentanţii societăţii civile au solicitat mutarea investiţiei într-o altă zonă, potrivit presei locale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO