Companii

Turcii de la Kastamonu şi-au bugetat afaceri în creştere cu 15% la fabrica de prelucrare a lemnului din Reghin

Turcii de la Kastamonu şi-au bugetat afaceri în...

Autor: Laurentiu Cotu

14.02.2020, 17:45 405

♦ Exportul generează peste 50% din cifra de afaceri a companiei, incluzând gama de produse de la Reghin, dar şi articole complementare produse la fabricile Kastamonu din grup.

Kastamonu România (fosta Pro­lemn), controlată de firma Kastamonu Entegre, unul dintre cei mai importanţi ju­­cători din domeniul prelucrării lem­nului din Turcia, mizează în acest an pe o creştere de aproximativ 15% a afa­cerilor, la peste 146 mil. euro, potrivit calculelor ZF pe baza datelor furnizate de com­panie. Kastamonu România a fina­lizat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 127 mil. euro.

„Principalii factori pe care ne bazăm în aceste estimări sunt: diversificarea gamei de produse comer­cializate, în special pe categorii cu valoare adău­gată mare, şi consolidarea po­ziţiei atât pe piaţa in­ternă, cât şi la export. Am obţinut autorizaţia de reciclare şi valorificare a deşeurilor de lemn, focu­sul pentru anul în curs fiind înglobarea graduală în producţie a materiei pri­me reciclate“, au decla­rat pentru ZF Transilva­nia oficialii companiei Kastamonu România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO