Companii

Turcii de la Sutaş iau 50 mil. euro de la BERD. O parte din bani ajung la fosta fabrică Tnuva

Turcii de la Sutaş iau 50 mil. euro de la BERD. O parte...

Autor: Dana Ciriperu

17.08.2013, 15:21 865
Producătorul de lactate Sutaş, o afacere de familie pornită în 1975 în Turcia de către familia Yilmaz, care a preluat activele din România ale Tnuva, va primi un împrumut de 50 mil. euro de la BERD pentru a-şi susţine programul de investiţii din Turcia, dar şi extinderea în România şi Macedonia.
 
Grupul turc, cu peste 3.200 de angajaţi, a fina­lizat preluarea activelor fabricii Tnuva din Popeşti-Leordeni în luna februarie a acestui an, în urma unei tranzacţii în care vânzătorul a fost un antreprenor local, Dan Mutu, pro­prie­tarul grupului Anabella din Vâlcea.
 
Mutu a preluat terenul şi fabrica de lactate Tnuva în urma procesului de licitaţie or­ganizat după declararea falimentului com­paniei Tnu­va.
 
La acel proces au participat şi investi­torii turci, care însă au fost descalificaţi pentru unele nereguli pro­cedurale.
 
Acţionarii Sutaş nu au renunţat însă la ideea de a cumpăra întregul pachet de active care a aparţinut israelienilor de la Tnuva: clădire, terenuri, dar şi linii de producţie. Discuţiile s-au purtat astfel cu Dan Mutu, care preluase în urma mai multor licitaţii toate activele Tnuva prin intermediul com­paniei Fralvil. Sutaş a finalizat negocierile în pri­măvară, iar primele estimări de la acea vreme indicau că turcii vor începe producţia în 2014.
 
În raportul publicat de BERD se arată că o parte din împrumutul de 50 mil. euro acordat investitorilor turci va merge către piaţa românească, fără a preciza însă despre ce sumă este vorba.
 

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO