Companii

Turcii de la Tekzen au deschis un magazin de 1.300 mp în Plaza

Turcii de la Tekzen au deschis un magazin de 1.300 mp în...

Autor: Cristi Moga

27.10.2014, 00:00 1137

Retailerul de materiale de construcţii şi produse de amenajări interioare Tekzen a deschis la finalul săptămânii trecute un magazin de 1.300 mp în mallul Plaza România din cartierul bucureştean Drumul Taberei, deţinut de compania Anchor Grup din Turcia.

Deşi a intrat pe piaţa locală în 2007 cu un magazin la Braşov, acesta este în prezent doar al treilea magazin Tekzen din România, unde compania turcă a avut anul trecut vânzări de 0,7 mil. euro şi 23 de angajaţi. Planurile grupului erau mult mai ambiţioase la momentul intrării pe piaţa locală. În 2008, vânzările Tekzen erau de 2,6 mil. euro, iar anul următor compania ajunsese la nivel local la 130 de angajaţi.

Anchor Grup, compania care deţine Bucureşti Mall şi Plaza România, renovează cele două proiecte şi modifică mixul de chiriaşi. Retaileri din Turcia precum LC Waikiki, Koton, Damat sau Kahve Dunyasi fac parte din lista de noi chiriaşi a celor două malluri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO