Companii

Turcii de la Tosmur Grup au construit o fabrică de amidon la Medgidia, o investiţie de 78 mil. euro. „Este cea mai mare fabrică din Europa. Am angajat 200 de oameni“. Proiectul de la Medgidia a primit ajutor de stat în valoare de 18 milioane de euro

Grupul din Turcia va produce la Medgidia amidon pentru industria alimentară şi pentru fabrici de hârtie şi carton

Grupul din Turcia va produce la Medgidia amidon pentru industria alimentară şi pentru fabrici de hârtie şi carton

Autor: Mirabela Tiron

29.03.2022, 20:30 1063

♦ România are potenţial, materia primă (porumbul) se găseşte aici: putem procesa 120.000 de tone de porumb pe an ♦ Grupul are activităţi în producţia de amidon, controlează două fabrici de amidon în Adana, Turcia, dar şi alte businessuri în agricultură (livezi, ferme).

Turcii de la Tosmur Grup, un grup cu activităţi în agricul­tu­ră, au investit 74 de milioane de euro în construcţia unei fa­brici de amidon în Medgidia, care se întinde pe zece hectare şi unde vor lucra 200 de angajaţi.

„Am finalizat construcţia fabricii de ami­­don, cea mai mare fabrică din Europa. Facem probele şi în două săptămâni îi dăm dru­mul. Vom lucra la jumătate de capa­ci­ta­te pentru început, vom livra în România dar şi la export. Putem procesa 120.000 de tone de porumb pe an pentru început. Pen­tru noi este o piaţă cu potenţial din prisma fap­tului că materia primă (porumbul - n.red.) se gă­seş­te în România“, a spus pentru ZF Arslan Ozgun, directorul administrativ al com­pa­niei Omnia Europe, cu sediul în Bucureşti, de­ţinută de grupul Tosmur Grup. Grupul, controlat de omul de afaceri turc Fatih Tosmur, are activităţi în producţia de ami­don, controlează două fabrici de amidon în Adana, Turcia, dar şi alte businessuri în agricultură (livezi, ferme).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO